NB I

Több mint egymilliós büntetés

Az MLSZ nem fogja vissza magát: ismét több klubnak kell fizetnie a szurkolói miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága december 3-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

Iszlai Bence (Haladás), mint visszaeső 2 és Rajos Gábor (Haladás) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Győri ETO-t és a Kaposvárt az Igazolási és Átigazolási Szabályzat megsértéséért egyaránt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Paks–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet, mint visszaesőt, 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. Az újpesti szurkolók a mérkőzés során többször, hosszabb ideig és jól hallhatóan a Ferencvárost illették mocskolódó, trágár jelzőkkel.

A Ferencváros–Pécs mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A ferencvárosi szurkolók a mérkőzés során többször, hosszabb ideig és jól hallhatóan az Újpestet illették mocskolódó, trágár jelzőkkel.

A Haladás–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban a hazai és a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Haladást és a Fehérvárt, mint visszaesőket egyaránt 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A két szurkolótábor az ellenfél csapatát és szurkolóit pocskondiázták trágár jelzőkkel, a szombathelyiek a játékvezetőt is mocskolódó kifejezésekkel illették.

A Diósgyőr–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről történt politikai tartalmú molinó kihelyezéséért a Diósgyőrt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A DVTK egyik hazai szektorában ugyanazok a molinók (például Nagy-Magyarországot ábrázoló kép) tűntek fel, amelyek kihelyezéséért a diósgyőrieket korábban már megbüntették.

Tárgyalás megtartása után az Újpest–Debrecen mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestre kiszabott büntetést hatályában változatlanul fenntartották.

Magyar Kupa

A Ferencváros–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata miatt az FTC-t 200 ezer forint, az Újpestet szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A két tábor a mérkőzés jelentős részében, jól hallhatóan, hosszabb ideig trágár kifejezésekkel szapulta az ellenfelet.

NB II

Vologyimir Kornityak (Kisvárda) 3 és Kenderes Zoltán (Cegléd) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Csurka Zoltán technikai vezető (Szigetszentmiklós) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

Tárgyalás megtartása után Bene Attila (Putnok) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték.

Tárgyalás megtartása után Tímár Krisztián (Siófok) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték.

NB III

Juhász László (Csepel) 3, Sági András (Andráshida) 3, Csepregi Tamás (Dabas) 1, Romhányi Tamás (Felsőtárkány) 2, Szabó Bertold (Hatvan) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Illés László technikai vezető (Balatonfüred) a kispadtól és az öltözőtől 1, Keresztúri András vezetőedző (Dabas) a kispadtól és az öltözőtől 2, Kvanduk János vezetőedző (Szekszárd) a kispadtól és az öltözőtől 4 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után a Hajdúböszörmény–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-re kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartották.

Egyéb válogatott

Bodó Gábor (Észak-Magyarország) 1, Új Tamás (Észak-Dunántúl) 4 és Dunavölgyi Richárd (Észak-Dunántúl) 1 soron következő Régiók Kupája amatőr válogatott mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Teremlabdarúgás

Alvarito (Rába ETO) 1, Sámson Zoltán (Aramis) 2, Horváth Márió (Rába ETO), mint visszaeső 2, Makk Levente (Göd) 2, Kiss Ádám (Nagymaros) 2, Szedlák Zoltán (Törökszentmiklós) 2, Harmati Tamás (Berettyóújfalu) 2 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Mohácsi Gábort (Törökszentmiklós) 2013. december 3-tól kezdődően egy évre minden sporttevékenységtől eltiltották, mert a Berettyóújfalu elleni NB II-es férfi futsal mérkőzésen szándékosan hátrakönyökölt, és eltalálta ellenfelének száját, ezért a játékvezető kiállította. A piros lap felmutatása után a labdát a játékvezetőnek rúgta, majd odalépett hozzá, mellkason lökte, és szidalmazta. A magáról megfeledkezett labdarúgót csapattársai fogták le.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik