NB I

Kiesőhelyen telel az MTK

A fővárosi kék-fehérek 2-2-es döntetlent játszottak a Diósgyőrrel az élvonal idei utolsó fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
MTK – Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Bognár T.
MTK: Hegedüs L. – Baki, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes A. – Poór, Vass P. (Hajdú Á., 80.), Kanta J., Pölöskei Zs. – Eppel, Horváth Zs. (Bese, 69.). Edző: Garami József
DVTK: Rajics – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Nikházi, Kosztics, Abdouraman (Gosztonyi, 75.), Barczi – Bacsa, Futács (Batioja, 75.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Kanta J. (50.), Horváth Zs. (54.), illetve Bacsa (55.), Nikházi (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jégkorongmeccshez hasonlított a találkozó, mert pályát borító fehér hótakarón ugyanolyan rosszul látszott a sárga labda, mint a hokisok korongja a jégen. Csiki Norbert megsérült a bemelegítésnél, ezért hiányzott a hazai csapatból. A borsodiak Rados, Huszics és Elek Ákos játékára nem számíthattak.

A 17. percben Abdouraman nyújtott lábbal csúszott Kanta József lábára, de a hazai csapatkapitányának szerencséje volt, mert nem találta telibe. A játékvezetőnek piros lapot kellett volna adnia, de a sárga is elmaradt… Ami a játékot illeti, túl sok említésre méltó megmozdulás nem volt, de a játékosok derekasan küzdöttek egymással és a pályával.

A 23. percben Abdouraman 22 méterről eleresztett lövése veszélyes volt, de a hazaiak blokkolták. A 29. percben Eppel Márton fejesét védte Rajics. Négy perccel később Futács Márkó lövését lábbal védte Hegedüs Lajos. Az iramra nem lehetett panasz, és a játékosok dicséretére szóljon, hogy sikerült alkalmazkodniuk a pálya talajához. A negyvenedik percben Nikházi Márk távoli lövését védte korábbi csapattársa, Hegedüs Lajos. A szünet előtt Horváth Zsolt veszélyes lövését védte Rajics.

A szünet után Horváth Zsolt passzát Kanta József lőtte kapura, a labda felperdült Vági András lábán, és a tehetetlen kapus fölött a hálóba hullott (1-0). A másik oldalon Gohér Gergő szabadrúgását védte Hegedüs. Felpörögtek az események: az 54. percben Kanta szöglete után Horváth Zsolt lőtt a hálóba (2-0). A középkezdés után Nikházi passza után Bacsa Patrik nagyjából nyolc méterről a kapuba lőtt (2-1).

A 67. percben Bacsa lövését védte a hazaiak kapusa. Tíz perccel később Barczi lapod lövését hárította Hegedüs. A 81. percben Nikházi éles szögből kapura lőtt, a labda Hegedüs Lajos kezéről pattant a hálóba (2-2). A mezőkövesdi és az újpesti mérkőzés után ez volt a mostani forduló harmadik összecsapása, amelyen nem bizonyult elegendőnek a kétgólos vezetést a győzelem megszerzéséhez. A Diósgyőr és az MTK is hat bajnoki forduló óta nyeretlen.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, a Siófok edzője.

A helyezések alapján, a papírforma szerint a Diósgyőr volt esélyesebb a mérkőzés előtt, de a látottak alapján teljesen megérdemelt az MTK sikere, mert ezt sikernek tartom. Teljesen jó mérkőzést láttam, ami a mezőnyjátékot illeti, szakmailag teljesen kielégítette az igényeimet. A kapu előtti helyzetek kialakításában egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Kíváncsian vártam, hogyan alkalmazkodnak a csapatok a talajhoz, ez nagyjából ugyanolyan jól sikerült nekik.

Taktikailag jól kivitelezett ellenfeleket láttam, egyenlő erők küzdelme volt, nem látszott az a nagy különbség köztük, ami a táblázaton megvan, ez az MTK dicsérete. Jól működött az együttes támadás és az együttes védekezés, a DVTK nem tudott kialakulni. A második félidőben két villanás után gólt tudtak szerezni a hazaiak, ez nagyban fordított a játékon, mert ezután fizikai fölénybe kerültek a borsodiak, és beszorították ellenfelüket. Az MTK hősiesen állta a sarat, és még veszélyes kontrákra is volt ereje.

Az MLSZ minden évben játszik tűzzel, hiszen ezeken a decemberi napokon a pályák akár alkalmatlanok is lehetnének a futballra. Most maximálisan jól álltak a talajviszonyokhoz a csapatok. Ami az egyéni teljesítményeket illeti: az alacsonyabb termetű játékosok aktivitását emelném ki. A második diósgyőri gólnál Hegedüs Lajos mintha nem zárta volna jól a szöget…

Olvasói sztorik