Hírek

Az új stadion 2015-re készülhet el

A bontási munkálatok tavasszal kezdődhetnek; az új aréna 15-20 ezer férőhelyes lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere szerint a diósgyőri futballstadion – amelyre a kormány 4,5 milliárd forintot fordít – 2015 első felére készülhet el. A Digi Sport televízió reggeli műsorában a városvezető elmondta, három terv közül választják ki a végsőt, a bontási munkálatok tavasszal kezdődhetnek, az új stadion pedig 15-20 ezer férőhelyes lesz. Kijelentette, az építkezés ideje alatt a DVTK nem szeretne albérletbe menni, de végső esetben Mezőkövesden vagy Debrecenben játszaná a hazai meccseit.

Zsiga emlékeztetett rá: mintegy másfél éven át lobbiztak azért, hogy elindítsanak egy félmilliárd forintos beruházást, aztán a későbbi egyeztetéseknek köszönhetően 3,5 milliárd forintos tétel került a költségvetés tervezetébe, s ezt a múlt heti kormányülésen további egymilliárddal megtoldották, így összesen 4,5 milliárd forint áll rendelkezésre egy új, minden igényt kielégítő, többfajta rendezvénynek helyt adó DVTK-stadion építésére. Hozzátette, a tulajdonos és a fenntartó száz százalékban a miskolci önkormányzat lesz.

– A stadion teljesen fedett lesz, a befogadóképességét tizenöt- és húszezer fő közé tervezzük. Háromcsillagos stadionban gondolkodunk, amelyben nemzetközi és válogatott mérkőzéseket is lehet majd játszani. Az új aréna avatása kétezer-tizenöt első felében lehet. Minél jobban ki kell majd használnunk a létesítményt – mondta Zsiga, aki megjegyezte, a szurkolókat is bevonják a tervezési folyamatba, számítanak az ötleteikre, s az új aréna névadásával kapcsolatban is megkérdezik majd őket.

A politikus kifejtette, hogy klasszikus brit stílusú lesz az új DVTK-aréna, futópálya nélkül. Ezzel kapcsolatban jelezte, külön atlétikai pálya építésére 350 millió forintot kap a miskolci önkormányzat az államtól. Utóbbi helyszíne kétesélyes: vagy egy futópálya létesül a Miskolci Egyetem területén, vagy egy teljesen új atlétikai stadion épül korszerű pályával, világítással, öltözőkkel, lelátóval és téli futófolyosókkal.

Olvasói sztorik