NB I

Ilyen lesz az új diósgyőri stadion

Brit típusú, 15 ezer néző befogadására alkalmas aréna épül Miskolcon, de idén még biztosan nem kezdik el a munkálatokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Körvonalazódni látszik a DVTK-stadion felújításának sorsa. Az állam mintegy 4,5 milliárdot szán a létesítmény felújítására. Az új aréna 15 ezer néző befogadására lesz alkalmas, egy későbbi fejlesztés során ez a szám húszezerre bővülne, ezzel UEFA C-besorolást kaphatna a stadion.

Az újonnan épült tribünt leszámítva gyakorlatilag minden mást lebontanak: az állóhelyeket és a klubházat is, a pályát pedig közvetlenül a tribün elé helyezik. A két kapu mögötti fedett lelátók egyenként 2800 férőhelyesek lesznek, a régi tribün helyén épülő főlelátó körülbelül hatezer nézőt tud majd fogadni. A megvalósítás több lépcsőben valósul meg a tervek szerint, amelyeket a város polgármesteri hivatala bocsátott a Borsod Online rendelkezésére.

A projekt egy sarkalatos pontja a forgalom rendezése a stadion körül. A cél, hogy az autós- és a gyalogosforgalom elkülönüljön egymástól a környéken, így szüntetve meg a korábbi kaotikus állapotokat. A projekt ennek megfelelően nem csak az új lélátók építéséről szól, hanem a környékbeli terület rehabilitációjáról.

A költségvetésben két részletben megjelenő állami támogatás elhúzódó kivitelezést vetít előre, hírek szerint idén már nem lesz kapavágás a stadionnál – írja a boon.hu.

Olvasói sztorik