NB I

Elkerülni a kiesőhelyről

Pölöskei Zsolt szerint akár a téli alapozásra is hatással lehet, ha a 15. helyen zárják az őszt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magabiztos, 4-0-s összesítéssel jutott tovább a Magyar Kupa ötödik fordulójából az MTK. Az NB I-ben jelenleg a kiesést jelentő 15. helyen tanyázó együttes a Kecskemét elleni, idegenbeli első mérkőzésen 3-0-ra, míg a keddi, hazai visszavágón 1-0-ra diadalmaskodott.

Pölöskei Zsolt, a kék-fehérek játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ez a továbbjutás elég lökést adhat a csapatnak ahhoz, hogy a Diósgyőr elleni, utolsó fordulóbeli bajnokin egy esetleges győzelemmel elmozduljon a kiesőhelyről.

– A sima, négy-nullás összesített eredmény azt tükrözi, hogy nem volt nehéz dolguk a Kecskemét ellen.
– Nem gondolom, hogy könnyű dolgunk lett volna a párharcban, főleg úgy nem, hogy a bajnokságban sajnos nem éppen pozitív a mutatónk. Az ilyen sikerek sokat segítenek nekünk abban, hogy kellő önbizalmat gyűjtsünk. Annak ellenére is jót tett a továbbjutás a csapatnak, hogy legutóbb egy olyan mérkőzésen kaptunk ki Mezőkövesden, ahol nyernünk kellett volna – magyarázta Pölöskei Zsolt.

– Ezek szerint most jobb a hangulat az öltözőben?
– Természetesen nem hozott óriási változást ez a győzelem, de minden megnyert mérkőzés újabb és újabb lökést adhat a csapatnak. Érződik a siker utáni hangulat, ami kell is nekünk az utolsó őszi forduló előtt. Szeretnénk nyerni a Diósgyőr ellen, abban pedig bízunk, hogy a riválisaink nem szereznek három pontot az utolsó fordulóban, így akár el is léphetünk a kiesőhelyről.

– Tehát fontos, hogy ne a tizenötödik helyen zárják az évet?
– Mindenképpen fontos, nem szeretnénk kiesőhelyen telelni. Ez akár a felkészülést is befolyásolná, így el akarunk kerülni ebből a pozícióból.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik