NB I

Újra kiesőhelyen az MTK

A fővárosi kék-fehérek 1-0-ra kikaptak Mezőkövesden az élvonal 16. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Mezőkövesd-Zsóry FC – MTK 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 2000 néző. Játékvezető: Erdős
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai, Vaskó, Fótyik (Gévay, 57.) – Hegedűs D., Kiss M., Melczer (Pilibaitis, 79.), Bognár – Menougong, Balajti (Harsányi, 55.). Edző: Véber György
MTK: Hegedüs L. – Kálnoki Kis, Vukmir, Poór, Fejes A. – Baki, Ladányi (Varga Sz., 72.), Kanta J., Pölöskei Zs. – Horváth P. (Horváth Zs., a szünetben), Csiki. Edző: Garami József
Gólszerző: Melczer (59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiegyenlített játék jellemezte az első perceket, majd a házigazda borsodiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Többet birtokolták a labdát, védekezésre kényszerítették ellenfelüket, és kisebb-nagyobb lehetőségeket alakítottak ki. Fékevesztett rohamokra persze senki ne gondoljon, hiszen elsősorban a hátsóalakzatok stabilitása volt a fontos mindkét oldalon. A 36. percben Csiki Norbert bátor lövését védte Horváth Tamás. Egy perccel később egy szabadrúgás után Pölöskei Zsolt bombázott, de a mezőkövesdiek hálóőre bravúrral hárított. Felbátorodtak a vendégek, a 42. percben megint Csiki lövését kellett védenie Horváthnak.

Óvatosan játszott mindkét csapat, az első félidő első felében a hazaiaknak, a folytatásban viszont a vendégeknek volt több helyzetük.

A fordulás után Kanta József szabadrúgását védte a kapus. Az 53. percben Kiss Máté lövését hárította Hegedüs Lajos. Két perccel később egy szöglet után Baki Ákos szerezhetett volna gólt, de Vaskó Tamás öngólveszélyesen mentett előle, ám végül ebből sem lett semmi. Az 59. percben Bognár István felívelése pontos volt Melczer Vilmos számára, aki két lépés és egy csel után a kapuba lőtt (1-0).

A hátrányba kerülő MTK rohamozott, és mivel a borsodiak visszaálltak, volt is bőven területük, viszont a Mezőkövesd ellenakciói is hordoztak veszélyt magukban. A 83. percben Pölöskei Zsolt lőtt középről, 17 méterről, remekül helyezte, de hiába, mert a kapus vetődve védett. A hajrában fokozta a nyomást a vendégcsapat, de a 91. percben Csiki Norbert fejesét is fogta Horváth Tamás. Két perccel később Varga Szabolcs lövését is hárított a kapus, a kontra végén pedig Pilibaitis kísérletét védte Hegedüs Lajos.

Vereségével az MTK ismét kiesőhelyre került, és legalább egy hétig ott is marad.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Várady Béla, a Vasas egykori ezüstcipős, olimpiai ezüstérmes csatára elemezte:

A meccs lényegi része a szünet után indult, mert az első félidőben túl óvatosak voltak a csapatok. Ezzel a tűz nélküli játékkal az MTK saját magát verte meg. A Mezőkövesd az első félidőt már a Győr ellen is kihúzta, és akkor is tudott váltani. Véber György megtalálta a Szalai Vilmos, Vaskó Tamás belső kettősét a védelemben, illetve Horváth Tamást a kapuban, aki nagyon jól véd. Sok csapat el fog bukni Mezőkövesden, mert a játékosok kezdik elhinni, amit az edzőjük mond nekik. Kezdik elhinni, hogy nem beszél a levegőbe. Ha tényleg elhiszik, és meg tudnak verni olyan ellenfeleket, mint a Győr és az MTK, akkor másokat is képesek lesznek legyőzni. A kontrákat nagyon jól alkalmazzák.

Harsányi Zoltán nagyon gyors, nagyon jó a fizikuma, bátran nekimegy a védelemnek. Ez Magyarországon egyedülálló, pedig régebben szinte csak ilyen csatárok voltak. A taktika része, hogy nem veti be őt a meccs elején az edzője, csak csereként játszatja. Ha ezt nem szúrják ki az ellenfelek, bajban lehetnek, mert nagyon kellemetlen játékos. A mezőkövesdiek csapatként összeálltak, az MTK-tól viszont elpártolt a szerencse. Márpedig a szerencse csak akkor áll egy csapat mellé, ha a játékosok nagyon akarják, és tesznek érte. Nem volt magas színvonalú meccs, de ez a kövesdieket aligha érdekli.

Olvasói sztorik