NB I

„Minden nap fejlődni kell”

Véber György nyugodt téli szünetre vágyik, ehhez azonban a Győr után az MTK-t is le kell győznie a csapatának.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd a világbajnoki pótselejtezők miatti bajnoki szünetben a Ligakupa B-csoportjában vitézkedett. Véber György csapata az ötödik fordulóban nyert a Debrecen vendégeként, majd 7-1-re kiütötte a Balmazújvárost, ezzel a két győzelemmel kivívta a továbbjutást.

Kellett a sikerélmény a borsodiaknak, mert a bajnokságban nehéz helyzetben voltak, és a sorsolásuk sem volt könnyűnek mondható. A válogatott szünet után a bajnoki címvédő Győri ETO együttesét fogadták. Az előjelek a dunántúliaknak kedveztek, hiszen október óta veretlenek voltak, míg a Mezőkövesd már hosszú ideje képtelen volt hazai pályán nyerni. A mérkőzés után azonban mindkét sorozat megszakadt, mivel a borsodiak 3-0-ra győztek.

– Nagyon jó volt a Győr elleni mérkőzés. Fontos, hogy egy nehéz periódus ezzel a győzelemmel talán most lezárult – értékelt a Rangadó.hu megkeresésére Véber György, a Mezőkövesd vezetőedzője. – Nem szerepeltünk jól a bajnokságban, de jött két Ligakupa-meccs a bajnoki szünetben, és a két győzelem visszaadta a játékosok hitét, hogy nem felejtettek el futballozni. A Győr elleni mérkőzésen maximálisan visszaköszönt minden, amit a heti felkészülésben gyakoroltunk, ez eredményezte a győzelmünket. A helyén kell kezelni a sikert, mert néhányan már megjegyezték, hogy ez a győzelem akkor fog sokat érni, ha az MTK-t is megverjük, de azért nem szabad elfeledkezni erről a három pontról sem, mert szemmel láthatóan nyugalmat kölcsönzött a csapatnak. Ezt a hetet most ráépítjük a múlt heti történésekre, és ha az MTK elleni diadal is meglenne, akkor elég jó pozícióba kerülhetünk az elmúlt hetekhez képest, és nyugodt lehetne a szezonzárás.

A Mezőkövesd a nagy csapatok ellen jobban teljesített az őszi szezonban. Idegenben verték a Honvédot, pontot szereztek a Ferencvárostól, és a Videotonnal is szoros meccset játszottak.

– Igazából a hazai pályával volt eddig problémánk. A pontjaink nyolcvan százalékát idegenben, ráadásul nem is akárhol szereztük, míg itthon gyakorlatilag ez volt a második győzelmünk, mellette négy vereséget szenvedtünk, és ami még fájóbb, hogy a közvetlen riválisainktól. Nem tudom az okát, de azon dolgozunk, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt tudjon nyújtani a csapat. Ha olyat, mint a Győr ellen, akkor az a győzelemre elég lesz az MTK-meccsen is. Igazából az ellenfél kiléte mindegy. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, és tartósítanunk kell ezt a játékot. Ha így lesz, akkor sokkal nyugodtabban várhatunk minden összecsapást – folytatta a 44 éves szakember.

Véber mindig arról volt híres, hogy az általa irányított együttesek gólra törő támadófutballt játszanak. A Videoton elleni mérkőzés előtt azt nyilatkozta, néha meg kell erőszakolni a szakmát, és fel kell adni az elveit.

– Bízom benne, hogy változom, mert minden nap lehet tanulni valami újat. Pápán nagyon sok meccs elment azon, hogy nem igazán törődtem a dolgok ezen részével. Konokul mentünk azon az úton, amit kitapostunk, de nem mindig működött. Akkoriban a Pápa sem volt meghatározó csapata az NB I-nek, hanem olyan együttes volt, amelynek száztíz százalékon kellett pörögnie ahhoz, hogy jó eredményt érjen el. Gyakorlatilag napról-napra kell fejlődni, és úgy gondolom, ez meg is történik, annak ellenére, hogy a Videoton elleni védekező játék után visszaálltunk az eredeti rendszerünkre. A képlet azt mutatja, a támadófutball sikeres lehet, pedig a Győr is van olyan kaliberű csapat, mint a Vidi. A lényeg, hogy tartalommal kell megtölteni azt, amit elképzeltünk, és akkor eredményes lehet a játék – zárta a beszélgetést a Mezőkövesd vezetőedzője.

Olvasói sztorik