Hírek

Bunda volt az MTK-meccs?

Kenőpénzt fogadtak el a szlovák FC Nitra játékosai, mielőtt a magyar csapattal mérkőztek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A rendőrség négy személyt gyanúsít a nyitrai labdarúgócsapat két 2011-es felkészülési meccsének manipulálásával. A négy név között a szeptemberben kirobbant szlovák bundabotrány három korábbi gyanúsítottja mellett egy új is szerepel, az aktualne.sk értesülései szerint egykori kapus Martin Trancík az érintett.

A szlovák rendőr-főkapitányság szóvivőjének közlése szerint a nyitraiak MTK elleni, illetve Bohemians 1905 elleni barátságos meccséről van szó. 2011 januárjában az FC Nitra két játékosa, Rák Róbert és Ivan Hodúr (mindkettőjüket már szeptemberben meggyanúsították, de Rák akkor csak összekötőként szerepelt az ügyben) Martin Trancík összekötőn keresztül ígéretet kapott Ivan Zigától (akit a bundamaffia szlovákiai fejének tartanak) arra, hogy 12 ezer eurót kapnak az MTK elleni mérkőzés manipulálásáért. A bunda lényege az volt, hogy az MTK legalább két góllal nyerjen, és legalább négy gólt rúgjon.

A február 1-jén, Budapesten játszott találkozót 6-3-ra nyerte az MTK, a nyitraiak három gólja közül kettőt Hodúr szerzett. Hodúr ezért az eredményért legalább 5000 eurót tehetett zsebre, s ennek a minimum a felét társának adta. Hasonló eset játszódott le a prágai Bohemians 1905 mérkőzése előtt.

– Hogy a fogadási csalás sikeres legyen, a meccsen legalább három gólnak kellett esnie – tájékoztatott Michal Slivka rendőrségi szóvivő. A február 8-án játszott mérkőzést a Bohemians 2-1-re nyerte, a nyitrai gólszerző Hodúr volt. Ezért az eredményért Hodúr szintén legalább 5000 eurót kapott, és ebből minimum 1500-at adott oda Ráknak.

Ha a négy gyanúsított bűnössége bizonyosodik, a megvesztegető Ziga és Trancík hat hónaptól három évig, míg a kenőpénzt elfogadó Rák és Hodúr háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Mind a négyen szabadlábon védekezhetnek.

Rák, Hodúr és Ziga a korábbi ügyben is érintett, szeptemberben ugyanis a rendőrség három egykori labdarúgót és négy jelenlegi DAC-játékost gyanúsított meg több találkozó manipulálásával. A gyanúsítottak közül akkor csak Ivan Hodúr állt a sajtó elé, többször hangsúlyozta, egyszeri megingásról van szó, csak egyetlen mérkőzés eredményét befolyásolta.

Peter Dedík, a Szlovák Labdarúgó Szövetség projektmenedzsere a szervezet poprádi kongresszusán pénteken arról beszélt, hogy a bundaügyben új nevek is felbukkanhatnak, s most képbe is került a 38 éves Martin Trancík. Az egykori kapus a Slovanban kezdte a pályafutását, védett Eperjesen, Trencsénben, vendégjátékosként megfordult a DAC-ban (de Kobr mögött csak a kispadon ült), de játszott Cipruson és Izlandon is – írja az ujszo.com.

Olvasói sztorik