Hírek

Elkezdődött a bundaügy tárgyalása

A fogadási csalási ügy bírósági eljárásának szerdai első felvonásában az egykori REAC-játékosok érintettek. Olvassa el helyszíni tudósításunkat!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

10.45:

Aczél Zoltán ügyvédje jelezte, hogy ügyfele nem válaszolt arra a kérdésre, megértette-e a vádat. A bíró ismét rákérdezett, mire a REAC egykori vezetőedzője kifejtette, hogy nem értette meg a kötelezettségszegésre vonatkozó vádpontot, hiszen nem szegte meg a kötelezettségét, és két éve nem érti, milyen kötelezettségszegéssel vádolják. A bíró idézett a vádiratból, majd a tárgyalást lezárta.

A korábban már említett egyesítés iránti kérelem elbírálásától függ ennek az eljárásnak a további menete. Ha folytatják ezt a szálat, akkor egyenként kell meghallgatni a vádlottakat, a meg nem hallgatott vádlott-társak távollétében.

Kenesei, Lázár, Cseri, Kőhalmi, Aczél, Somorjai, Nyerges és Torma úgy tervezi, hogy vallomást tesz. Sallai és Pomper nem tesz vallomást, de a nyomozati szakaszban tett vallomását fenntartja, és kérdésekre válaszol. Kapcsos és Erős csak írásban tesz vallomást, és kérdésekre nem válaszol. A többiek, köztük a kulcsfigura, Horváth Gábor nem tesz vallomást.

10.36: A bíró elmondta a vádlottaknak, hogy az ügyben nem kötelesek vallomást tenni, de később dönthetnek úgy, hogy mégis vallomást tesznek. Mást hamisan bűncselekménnyel nem vádolhatnak.

Korábban írtuk:

10.25: minden vádlottnak egyenként ki kell sétálnia a tanácsvezető bíró elé, és egyeztetnie az adatokat. Hogy erre miért a tárgyalás keretein belül, nyilvánosan van szükség, azt valószínűleg senki nem tudja…

10.16: kiderült, hogy Horváth Gábor ügyvédje felmondta a megbízást, tehát már nem ő védi a koronatanút.

10.09: véget ért a vádirat felolvasása, most kezdődött a vádlottak adatainak felvétele.

9.55: ha az ügyész mind a 23 oldalt fel akarja olvasni a vádiratból, az nagyon sokáig eltart majd, és már most kimondottan unalmas. A hallgatóság egyelőre jól viseli az eseménytelenséget és a monoton felolvasást, bár valószínűleg mindenki jól ismeri az ügyiratot…

9.30: végre elkezdték!

Keviczki bíró úgy döntött, csak szóban figyelmezteti az egy órát késő ügyvédet, a rendbírságtól ezúttal még eltekint. A tanácsvezető megállapította, hogy a tanúként a jövőben meghallgatni kívánt Koltai Tamás és Urbán Gábor sincs jelen a hallgatóság soraiban, illetve senki más nincs a padsorokban, akiket az ügyben tanúként meghallgatni indítványoznak.

Jelenleg a vádirat ismertetése tart. Az ügyész belekezdett a hosszú ügyirat felolvasásába.

Még mindig nem kezdték el… A médiaérdeklődés egyébként jelentős, az állványokon tucatnyi tévékamera, a teremben húsznál is több újságíró várja, hogy végre történjen valami.

Egy ügyvéd még mindig nem érkezett meg, ezért a tárgyalás egyelőre nem kezdődött el.

Az ügyészséget Szabadi Péter és Angeli László képviseli. A tanácsvezető bíró Keviczki István.

Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás ügyvédjei egyesítés iránti indítványt nyújtottak be a bundaügy másik szálával. Ha ezt a bíróság elfogadja, akkor ez a szál megszűnik. Éppen ezért a mai napon csak a vádismertetésre, a személyi adatok felvételére, és a vádlottak megnyilatkoztatására kerülnek során (megértették-e a vádat?). Az érdemi részbe, a vádlottak meghallgatásába ezúttal nem kezdenek bele, mert értelmetlen lenne.

A vádlottak közül senki nem járult hozzá, hogy kép és hangfelvétel készüljön róla.

A tárgyalás kezdése kb. fél órát késett, mert a harmadrendű vádlott, Horváth Gábor késik. Ügyvédje szerint forgalmi dugóba került, de már megérkezett.

Szerda reggel kezdődött a Kenesei Zoltán és társai ellen indított büntetőügy elsőfokú tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Ez a fogadási csalási ügy úgynevezett REAC-os vonala.

A rákospalotai klub egykori játékosaira felfüggesztett börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért a főügyészség.

A vádirat összes fontos részlete ide kattintva olvasható!

Tudósításunk véget ért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik