Hírek

Kitört az újabb bundabotrány

Csehországban és Szlovákiában is több játékos lebukott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korrupciós esetet göngyölített fel a rendőrség – közölte sajtótájékoztatóján Tibor Gaspar, szlovák rendőrfőkapitány. A gyanúsítottak labdarúgó-mérkőzéseket manipuláltak.

Hét személyt ellen indult eljárás, közülük három volt játékos (Ivan Z., Róbert R., Marián D.), négyen (Michal D., Ivan H., Tomás H. és Marek B.) pedig jelenleg is aktívak Dunaszerdahelyen. A hatóságok szerint legkevesebb 19 meccset adtak el.

A rendőrség szerint a DAC idei szezonban lejátszott nyolc meccse közül négyet manipuláltak – a bundázás célja mind a négy esetben az volt, hogy legalább négy gól essen a találkozón.

Az országos rendőrfőkapitány szerint a szervezett bűnözői csoport élén egy ázsiai személy állt, aki nemcsak Szlovákiában, hanem Csehországban is manipuláltak mérkőzéseket. A meccsekért kétezer és hatvanezer euró közötti összegeket fizettek.

Szerdán több tucat labdarúgót vett őrizetbe a cseh rendőrség korrupció elleni részlege a mérkőzések befolyásolásának és sportfogadási csalásoknak a gyanújával – jelentette este a cseh média.

Az értesülést Jaroslav Ibehej rendőrségi szóvivő megerősítette, és hozzátette, szerda hajnalban kezdték meg az akciót, amelyben lefoglalták a fellelhető bizonyítékokat. A híradások szerint az őrizetbe vett játékosok között van – másod- és harmadosztályban játszó labdarúgók mellett – az első ligában szereplő FK Teplice három játékosa is – írja a szlovákiai Új Szó.

Olvasói sztorik