NB I

Előzetesben maradnak Keneseiék

A Pesti Központi Kerületi Bíróság jóváhagyta a Központi Nyomozó Főügyészség indítványát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság jóváhagyta a Központi Nyomozó Főügyészség indítványát, és 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a fogadási csalások miatt hétfőn ismételten őrizetbe vett Kenesei Zoltánt és Lázár Mátyást – írja a Nemzeti Sport Online.

A főügyészség a bűnismétlés veszélyének nagy valószínűsége miatt kérte a bíróság döntését, amelyet az jóváhagyott. Az ítélet ellen a gyanúsítottak ügyvédje fellebbezést nyújtott be.

A Központi Nyomozó Főügyészség a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében hétfőn őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki Kenesei Zoltánt és Lázár Mátyást kilenc rendbeli részben folytatólagosan elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozója kötelezettségének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, amelyet bűnsegédként követtek el.

A megalapozott gyanú lényege szerint a korábbi „bundaügyben” 2011. június 30-tól 2013. április 9-ig előzetes letartóztatásban, és azóta házi őrizetben lévő Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás gyanúsítottak a házi őrizet alatt is kapcsolatot tartottak fenn a mérkőzések manipulációjára szakosodott elkövetői körrel, akik a két gyanúsított tudtával és beleegyezésével játékosokat vesztegettek meg. Az ehhez szükséges vesztegetési pénzt Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás biztosította, illetve biztosította volna. A gyanúsítás szerint a manipuláció hat tavaszi NB I-es mérkőzést érintett.

Olvasói sztorik