Hírek

Házi őrizetben is manipulálták a meccseket?

Az ügyészség szerint ismét akcióba lendült a Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás páros.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye:

Újra a gyanúsítottak között K. Zoltán és L. Mátyás.

A Központi Nyomozó Főügyészség a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében a mai napon őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki K. Zoltánt és L. Mátyást 9 rendbeli részben folytatólagosan elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozója kötelezettségének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, amelyet bűnsegédként követtek el.

A megalapozott gyanú lényege szerint a korábbi bundaügyben 2011. június 30-tól 2013. április 9-ig előzetes letartóztatásban, és azóta házi őrizetben lévő K. Zoltán és L. Mátyás gyanúsítottak a házi őrizet alatt is kapcsolatot tartottak fenn a mérkőzések manipulációjára szakosodott elkövetői körrel, akik a két gyanúsított tudtával és beleegyezésével játékosokat vesztegettek meg. Az ehhez szükséges vesztegetési pénzt K. Zoltán és L. Mátyás biztosította, illetve biztosította volna.

A gyanúsítás szerint a manipuláció hat tavaszi NB I-es labdarúgó-mérkőzést érintett.

Ezzel összesen 18 személyre emelkedett az ügy gyanúsítottjainak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma továbbra is 14.

K. Zoltán a gyanúsítással szemben panasszal élt, vallomást nem tett, de tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. L. Mátyás a gyanúsítás közlésével szemben szintén panaszt jelentett be, és vallomást tett.

Az L. Mátyás gyanúsított lakásán tartott házkutatás során a Központi Nyomozó Főügyészség adathordozókat, számos okiratot, illetve 3,7 millió forint és 4000 euró készpénzt foglalt le.

Az ügyben jelenleg egy gyanúsított van előzetes letartóztatásban. A Központi Nyomozó Főügyészségnek csütörtökig kell döntenie arról, hogy a ma őrizetbe vett két gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezi-e.

Mint ismert a Központi Nyomozó Főügyészség 2013. május 23-án 45 személlyel szemben vádat emelt a Fővárosi Törvényszéken. A terheltek között van K. Zoltán és L. Mátyás is, akikkel szemben a vád bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény különösen nagy kárt okozó bűntette, valamint különböző közélet tisztasága elleni bűncselekmények. Az ügyben 2013. szeptember 18-ra tűzte ki az első tárgyalást a Fővárosi Törvényszék.

Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás 22 hónapot töltött előzetes letartóztatásban a fogadási csalási ügy miatt. Idén április elején szabadultak, de hétfő délelőtt ismét letartóztatták őket, és előzetesbe kerültek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik