NB I

Az MTK is a legjobb nyolc között

Az MTK hazai pályán 1-0-ra nyert a Kecskemét ellen a nyolcaddöntő visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
MTK – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 100 néző. Játékvezető: Németh Á.
MTK: Groppioni – Baki, Kelemen, Kálnoki Kis, Fejes A. – Ladányi (Hajdú, a szünetben), Kanta (Bese, 69.), Pölöskei Zs. – Horváth Zs. (Vass P., a szünetben), Eppel, Csiki. Edző: Garami József
KTE: Verebélyi – Póti, Gyagya (Karan, a szünetben), Farkas A., Bene – Nagy P., Bulajics –Leo Correira (Csillag, 54.), Pekár, Csima (Vékes, 67.) – Rajczi. Edző:Bekő Balázs
Gólszerző:Kanta J. (62.)
Továbbjutott: MTK, kettős győzelemmel (4-0)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első meccsen a fővárosiak nagy meglepetésre 3-0-ra nyertek Kecskeméten, így a visszavágó puszta formalitásnak tűnt.

A negyedik percben az MTK veszélyeztetett először: Verebélyinek egy megpattanó beadást kellett hatástalanítania. Tovább támadt a fővárosi csapat: a hatodik percben Eppel ugrott ki a jobb oldalon, de lövését a 18 éves Verebélyi Konrád védte. A tizedik percben a kecskeméti Csima indult meg, és lövésre szánta el magát, de bombája néhány centivel elkerülte a bal alsó sarkot. A 24. percben Pölöskei Zsolt lőtt távolról, de Verebélyi ismét a helyén volt.

A 32. percben Pekár indította Csimát, aki egy átvétel után 17 méterről tüzelt, de lövése elkerülte a hazai kaput. A 35. percben egy gyors MTK-kontra után Horváth Zsolt lőtt kapura hat méterről, de Verebélyi szögletre ment. A negyvenedik percben Kanta József szögletét Eppel Márton fejelte kapura, de a gólvonalon álló Pekár László menteni tudott. Az első félidőben mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, de Verebélyi Konrádról, a Kecskemét fiatal kapusáról szólt a mérkőzés.

A második félidő MTK-lehetőséggel kezdődött: a csereként beállt Vass Patrik került helyzetbe, de Verebélyi ismét védeni tudott. Az 59. percben Rajczi Péter csúsztatott bele egy szögletbe, de ezúttal Groppioni véd parádésan. A 62. percben megszerezte a vezetést az MTK: Eppel kapott egy indítást, amit visszasarkazott Kanta Józsefnek, aki hat méterről a léc alá lőtt (1-0).

A 85. percben Verebélyi hárította Csiki Norbert 25 méteres lövését. Az MTK lényegében az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutás kérdését, majd hazai pályán is győzött, így bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé – tudósított a KTE honlapja.

December 4. szerda

16 óra: Lombard Pápa Termál FC – FGSZ Siófok (az első mérkőzésen 2-1)

17.30: Szombathelyi Haladás – Nyíregyháza Spartacus (1-0)

18 óra: Győri ETO – Kaposvári Rákóczi (2-1)

18 óra: Pécsi MFC-Matias – Bp. Honvéd (1-1)

18 óra: Újpest FC – Ferencvárosi TC (0-0)

18 óra: Diósgyőri VTK – Videoton FC (0-0)

Olvasói sztorik