NB I

A Diósgyőr ment tovább

A DVTK hazai pályán 1-0-ra nyert a Videoton ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Diósgyőri VTK – Videoton FC 1-0 (1-0)
Miskolc, 2359 néző. Játékvezető: Solymosi.
DVTK: Rajics – Vági, Debreceni, Kádár, Gohér – Batioja (Alves, 90.), Elek Á., Kosztics, Barczi (Nikházi, 70.) – Bacsa, Futács (Takács P., 85.). Edző:Tomiszlav Szivics
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Caneira, Mamadu – Tóth B., Vitor Gomes – Kleinheisler (Evanildo, 66.), Sándor Gy. (Nikolics, 78.), Oliveira (Gyurcsó, 83.) – Zé Luis. Edző:José Gomes
Gólszerző: Futács (tizenegyesből 15.)
Továbbjutott: a Diósgyőr, 1-0-s összesítéssel.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nulla-nullás állásról folytatódott a Videoton–Diósgyőr párharc a Magyar Kupa ötödik fordulójában. A nyolcaddöntő első felvonásán, Székesfehérváron gól nélküli döntetlenre végeztek a csapatok, így szerda este Diósgyőrben dőlt el a továbbjutás.

Fagypont közeli hőmérséklet, ennek köszönhetően nehéz pálya várta a csapatokat – derül ki a Diósgyőr honlapjának tudósításából. A hetedik percben Oliveira kapott remek labdát, egészen a hazai kapuig vezette, de Rajics nagy bravúrral védte a lövését. Három perccel később ismét a Videoton veszélyeztetett: Sándor György lőtt 12 méterről, de Rajics ismét a helyén volt.

A 15. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr! Egy kezezés után megítélt büntetőt Futács Márkó értékesített (1-0). Öt perccel később ismét Rajics pillanatai következtek: először Zé Luis elől mentett szögletre, majd a pontrúgást követően ismét a portugál próbálkozását védte a DVTK kapusa. A 32. percben Sándor György lőtt 12 méterről, csúnyán fölé. Két percre rá a másik kapu foroghatott volna veszélyben, de Barczi lövése is elkerülte a hálót.

Az első játékrész végén is többet veszélyeztetett a Videoton, de a DVTK-védelem és Rajics is kiválóan tette a dolgát, így 1-0-s hazai előnnyel fordultak a csapatok.

Négy percet kellett várni az első helyzetre a második játékrészben: Batioja labdájával Futács lépett ki a védők közül, de öt méterre a kaputól már nem sikerült átjátszania a vendégek kapusát. Egy óra elteltével ismét a Videoton lett aktívabb: a 65. percben Vítor Gomes lövését tolta ki Rajics. A 73. percben növelhette volna előnyét a Diósgyőr: Gohér adott be egy szögletet, Elek Ákos fejelt, de a kapuba tartó labdát egy vendégvédő a gólvonalról ki tudta vágni.

A hajrában többször is veszélyben forgott a vendégek kapuja, Nikházi, majd Bacsa is biztosíthatta volna a továbbjutást. Újabb gól azonban már nem született, így végül 1-0-s összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a Diósgyőr.

– A körülményekhez képest igazi kupameccset láthatott a közönség – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr egykori csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlás-edzője. – A hangulatra nem lehetett panasz, a szokásos remek közeg várta a csapatokat a hideg ellenére is. A játéktér nem volt alkalmas a színvonalas játékra, ehhez képest viszont jó meccset láthatott a közönség. Az első félidőben a Videotonnak volt több helyzete, a második játékrészben viszont a Diósgyőrnek is volt több nagy lehetősége. Döntő volt, hogy nem kapott gólt a hazai együttes, amihez Rajics magabiztos játékkal, több bravúros védéssel járult hozzá. Összességében elmondható, hogy megérdemelt sikert aratott a Diósgyőr.

Edzői értékelések

Tomiszlav Szivics, Diósgyőr: – Férfimunka és csapatmunka volt! Lehet, hogy ma visszakaptuk valamit az elmúlt két mérkőzés után. Akkor jobban játszottunk, de nem tudtunk győzni, ma viszont igen. Rajics nagyszerűen védett, de minden játékost dicséret illet. Tavaszra mindhárom sorozatban érdekeltek vagyunk, amire eddig nem volt példa Miskolcon.

José Gomes, Videoton: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, de a külső körülmények és a pálya talaja nagyon rossz volt. Büszke vagyok a csapatra, mindenki láthatta, hogy mekkora fölényben futballoztunk. Megérdemelték volna a fiúk, hogy továbbjussunk. Külön szeretném kiemelni Caneira és Mamadu hozzáállását, akik családi tragédiájuk ellenére itt voltak köztünk. Nekik szerettük volna ajánlani ezt a továbbjutást, de sajnos nem sikerült.
(forrás: boon.hu)

Olvasói sztorik