NB I

Diósgyőrben nyert a bajnok

A Győri ETO a szünetben még hátrányban volt, végül azonban 2-1-re győzött a DVTK otthonában az élvonal 16. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Diósgyőri VTK – Győri ETO FC 1-2 (1-0)
Diósgyőr, 4000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász (Debreceni, 52.), Kádár, Gohér – Elek Á. – Nikházi (Gosztonyi, 73.), Kosztics, Barczi – Bacsa (Batioja, 73.), Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Győr: Kamenar – Wolfe, Kamber, Lipták, Lang – Pátkai, Mevoungou, Varga R. (Kronaveter, 89.) – Martínez, Rudolf G. (Kalmár, 79.), Strestík (Andrics, 77.). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Kosztics (43.), illetve Strestík (55.), Pátkai (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A diósgyőri szervezett szurkolói csapatok egy vendéglátóhelyen követték a mérkőzést, tiltakozásuk jeléül nem mentek be a stadionba. A vendégek kezdőcsapatában némi meglepetésre ott volt Rudolf Gergely, aki korábban a DVTK együttesében is megfordult, de teljesítménye és klubváltása miatt egyáltalán nem vált a miskolci drukkerek kedvencévé, sőt… Nem véletlen, hogy kórusban szidták a lelátóról.

A győriektől többek között Koltai Tamás, Takács Ákos és Völgyi Dániel is hiányzott.

A hetedik percben Varga Roland szabadrúgása után Rudolf Gergely közelről a keresztlécet fejelte telibe, az ellenakció végén Bacsa Patrik került ziccerbe, de lövés helyett addig várt, amíg Lang Ádám utolérte. A 13. percben Barczi lövését védte Kamenár. A 21. percben két diósgyőri szöglet után is a földre került egy-egy hazai játékos a tizenhatoson belül, de a játékvezető egyszer sem adott büntetőt. Három perccel később Futács lőhetett az ötös sarkáról, de a labda elpattogott keresztbe a kapu előtt.

A 32. percben egy hazai beívelés után Lang Ádám kezéről saját kapujába pattant a labda. A játékvezető érvénytelenítette az öngól, mert szerinte Futács Márkó szabálytalankodott Kamenár kapussal szemben, pedig valójában semmi ilyesmi nem történt. A 39. percben Kamber vágott ki Bacsa elől egy veszélyes hazai beívelést. Egy perccel később Varga Roland ziccerét védte Rajics. A hazaiak rohamoztak, a kisalföldiek pedig veszélyesen kontráztak. A 42. percben Kosztics távoli lövése alig ment mellé. Egy perccel később Gohér Gergő remek beadását Kosztics tíz méterről a hálóba fejelte (1-0).

A második felvonás is remek iramban kezdődött. Az 55. percben egy vendégszöglet után Bacsa Patrik éppen Marek Strestík elé fejelte a labdát, aki 15 méterről a hálóba lőtt (1-1). Ezután is a DVTK rohamozott, a 68. percben mégis a vendégek szereztek újabb gólt: Martínez beívelése után Wolfe középre fejelt labdáját Pátkai Máté szintén fejjel juttatta a hálóba (1-2). A 91. percben előbb Batioja, majd Barczi lövését is védte Kamenár. A szünetet követően a Győr lényegesen aktívabbá vált, és nagyobb gondot fordított a támadásvezetésre. Pontosan adogattak és gyorsan fejlődtek fel a vendégek, akik tíz perc elteltével egyenlítettek. A hajrában nyílt csata bontakozott ki, mindkét együttes győzelemre tört, és a győriek erőfeszítéseit Pátkai Máté találata koronázta meg. A látottak alapján a helyzeteit jobban kihasználó csapat szerezte meg a három bajnoki pontot. A bajnokcsapat némi meglepetésre győzni tudott Diósgyőrben.

– Nézhető, élvezhető, jó magyar mérkőzés volt. A nagy rohanás miatt persze becsúsztak hibák, nem is kevés, és ahogy fáradtak, egyre több. Ettől függetlenül jó lenne, ha ilyen mérkőzéseket láthatnánk minden hétvégén. Az első félidőben a diósgyőriek frissebbek, gyorsabbak voltak, ezért uralták a mezőnyt. A szünet után ez változott, és jól kontrázott a címvédő – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Honvéd egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik