NB I

Döntés egy hét múlva

A Videoton 0-0-s döntetlent játszott a Diósgyőrrel a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 5. forduló, 1. mérkőzés
Videoton FC – Diósgyőri VTK 0-0 (0-0)
Székesfehérvár. Játékvezető: Farkas Á.
Videoton: Calatayud – Brachi, Gyepes, Vinícius, Mamadu – Tóth B., Sándor (Vitor Gomes 46.) – Oliveira (Nildo 74.), Kovács I., Kleinheisler – Lupeta (Zé Luis 46.). Edző:José Gomes
DVTK: Rajics – Kádár, Gohér, Vadász V., Eperjesi – Kosztics, Elek Á., Takács P., Batioja (Nikházi 63.) – Bacsa (Gosztonyi 82.), Futács (Barczi 33.). Edző:Tomiszlav Szivics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán kora este került megrendezésre a Videoton–Diósgyőr Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzése. A párosítás pikantériája, hogy a két csapat tizenegy nap leforgása alatt háromszor is összecsap.

Múlt vasárnap az NB I 15. fordulójában a két együttes egy színvonalas mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott, így joggal várhatták a nézők, hogy most is jó játékkal rukkolnak elő.

A Diósgyőr kezdte aktívabban a mérkőzést, de fölényük csak beívelésekben mutatkozott meg. A hazaiak kapusa, Calatayud a hatodik percben avatkozott először játékba, amikor Futács megpattanó beadását kellett fognia. A tizedik percben Rajics kapott feladatot: Kovács István passzolt Oliveirának, aki a jobb szélről középre teker, de a diósgyőri portás lehúzta a játékszert.

A 17. percben Futács lépett ki ziccerben, de Gyepesnek az utolsó pillanatban sikerült mentenie. A 24. percben Kleinheisler szöglete után Lupeta csúsztatott kapura, de Rajics ki tudta ütni a fejest. A Diósgyőr centerét, Futács Márkót Barczi Dávid váltotta a 33. percben. A korai cserének valószínűleg sérülés lehetett az oka. A 39. percben Batioja kapott nagyszerű indítást Koszticstól, de az ecuadori támadó nyolc méterről nem találta el a fehérvári kaput. Az első játékrész nem hozott gólt a Sóstói Stadionban.

A Videoton edzője, José Gomes valószínűleg nem volt elégedett a látottakkal, mert a szünetben kettős cserére szánta el magát. Sándor György helyett Vitor Gomes érkezett, míg Lupetát Zé Luis váltotta.

Az 50. percben Gyepes tört be a büntetőterületre, és ballal a bal alsó sarkot vette célba, de Rajics hárítani tudott. A 61. percben Kleinheisler végzett el szabadrúgást a bal oldalról, amit Vitor Gomes hat méterről csúsztatott fölé. A 73. percben a Diósgyőr játékosa, Gohér tekert kapura 24 méterről, de lövése a keresztlécen csattant. A 79. percben Kleinheisler szögletét Gyepes fejelte öt méterről a kapu fölé.

A csereként beállt Nikházi a 86. percben megpróbálkozott egy lövéssel, de a 24 méterről leadott kísérlete elkerülte a kaput. A 88. percben eldönthette volna a mérkőzést a Videoton: Vitor Gomes ugratta ki Zé Luist, akinek a labda kicsit hosszú volt, de a támadó még elérte, és a kifutó Rajics mellett megpróbálta elpöckölni, de a diósgyőri kapus hárítani tudott. A 90. percben Brachi szabadrúgása centikkel kerülte el a miskolciak kapuját. A háromperces hosszabbítás nem hozott gólt a mérkőzésen, így döntetlennel zárult a párharc első felvonása. Döntés egy hét múlva Miskolcon. – tudósított a vidi.hu.

– Lehetett látni a mérkőzésen, hogy mindkét csapat arra törekedett, hogy ne kapjon gólt. A Videoton és a Diósgyőr is jól megszervezte a védekezését, és ez érezhető volt az egész találkozón. A kapuk alig forogtak veszélyben. A második félidőben mindkét csapat veszélyeztetett szabadrúgásból, de ezen kívül inkább mezőnyjáték volt a pályán, így a nézők nem szórakoztak valami jól. A hétvégén már játszott egymás ellen a két együttes, és talán most mindkét gárda a biztonságot helyzete előtérbe a múlt heti találkozóval ellentétben. Az összeállítások is azt mutatták, hogy az edzők nem vállalnak felesleges kockázatot. Ez a mérkőzés az első félideje volt a párharcnak, a visszavágó lesz a döntő. Úgy gondolom, egyenlő esélye van a továbbjutásra mindkét csapatnak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Csucsánszky Zoltán, a Videoton egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik