NB I

Emberhátrányban is kitartottak

A Haladás 1-0-ra nyert a Nyíregyháza otthonában a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
Magyar Kupa, 5. forduló, 1. mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus FC – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)
Nyíregyháza, 1000 néző. Játékvezető: Solymosi
Nyíregyháza: Ovszijenko – Patyály, Polényi (Kákonyi, 68.), Gengeliczki, Törtei – Rubus, Sándor I. (Paku, 56.), Minczér, Csordás (Pákolicz, 45.), Reznek – Szilágyi.Edző: Lucsánszky Tamás
Haladás: Rózsa – Tóth P., Fehér, Devecseri, Bosjnak – Simon, Szakály (Iszlai, 46.) – Ugrai, Radó, Halmosi (Gyurján, 46.) – Andorka (Németh M., 64.). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Halmosi (11.)
Kiállítva: Bosnjak (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délután a Szombathelyi Haladás együttesét látta vendégül a Nyíregyháza Spartacus a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az NB I-ben előkelő negyedik helyen tanyázó vasiak egy hazai pályán, a PMFC-től elszenvedett vereséggel hangoltak a másodosztály éllovasa ellen, amely a Kozármisleny alakulatát győzték le 3-1-re a hétvégén.

Hazai oldalon a házi gólkirály, Bajzát Péter kisebb sérüléssel bajlódik, és inkább a hétvégi bajnokira tartalékolták. A szombathelyiek válogatott védője, Guzmics Richárd pedig eltiltását töltötte.

A nagy hidegben a Haladás játékosai tudtak jobban felpörögni a meccs kezdetére, és az első negyedórában uralták is a találkozót. Ennek eredményeképp rögtön a tizenegyedik percben vezetést is szereztek: Ugrai szabadrúgását még nagy bravúrral védte Ovszijenko kapus, de a kipattanóra Halmosi ért oda elsőként, és hét méterről a kapuba bólintott (0-1).

A félidő felére kicsit kiegyenlítettebb lett a játék, és az iram is visszaesett. Az első játékrész további részében már komolyabban egyik kapu sem forgott veszélyben, így egygólos vendégelőnnyel vonultak szünetre a mérkőző felek.

A fordulás után óriási helyzetet puskázott el a Nyíregyháza: Pákolicz kapott remek labdát, de ziccerben a kapu fölé bombázott. Két perccel később már a Hali veszélyeztetett, Iszlai kiváló indításával Radó tört kapura, két jó csel után azonban csak a kapufát találta el. Tíz perccel később Pákolicz ezúttal távolról vállalkozott lövésre, Rózsa csak nézni tudta, ahogy a labda elszáll pár centivel a léc felett.

A 65. percben megfogyatkoztak a vendégek: Bosnjak időhúzásért megkapta a második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. A félidőben becserélt Pákolicz nagy kedvvel játszott, a 70. percben megint helyzetbe került, de 19 méterről rádurrantott lövése néhány centivel elkerülte a kaput.

Az utolsó negyedórában a Haladás térfelén folyt a játék, a Nyíregyháza főleg pontrúgásokból próbált gólhelyzeteket kialakítani, de a zöld-fehér védők jól állták a sarat. A 89. percben például egy szöglet utáni lecsorgó labdát vágott ki a gólvonalról az egyik szombathelyi bekk. Gól már nem született, így emberhátrányban is meg tudta tartani egygólos előnyét a Haladás, és egy nagyon értékes győzelemmel várhatja a jövő heti visszavágót.

– Kicsit felforgatott csapattal állt fel a Nyíregyháza, többen is pihentek a hétvégi gárdából – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori elnyűhetetlen védője. – A Haladás egy jó csapat, és szinte a rendes kezdőjét küldte a pályára, ami az első félidőben meg is látszott a játékon. A Szpari megilletődve, bátortalanul futballozott, és teljesen megérdemelten szereztek vezetést a szombathelyiek. A második játékrészben aztán jött a kiállítás, amely után bátran játszott a Nyíregyháza, többször is beszorította a saját kapuja elé a Haladást. A második félidő tetszett, és úgy érzem, hogy az utolsó félóra alapján a döntetlen talán reálisabb lett volna, megérdemelte volna a Nyíregyháza, hogy egyenlítsen.

Olvasói sztorik