NB I

Kellett egy kis szerencse is

Barczi Dávidnak a kupasiker nem elég, mindenképpen a dobogón szeretne telelni a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videotont legyőzve jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában a Diósgyőr. A miskolci együttes a 0-0-s első mérkőzés után hazai pályán 1-0-ra múlta felül riválisát. Ez a győzelem egy hosszú nyeretlenséget szakított meg, hiszen ha csak a bajnokságot és a kupát nézzük, akkor október 30-án nyert utoljára tétmérkőzésen az együttes.

Barczi Dávid, a DVTK játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az elmúlt egy hónapban a szerencse is elkerülte a csapatot, azért nem sikerült olyan fényesre ez az időszak. Hozzátette, a Videoton elleni siker erőt kell, hogy adjon ahhoz, hogy győzelemmel zárják az évet az MTK otthonában.

– Mennyire érzik az elmúlt hetek sorozatos terhelését?
– Úgy hiszem, most jött ki rajtunk a szerda-vasárnap ritmusú terhelés, személy szerint érzem a fáradtságot már így a vége felé. De még egy mérkőzésünk hátravan, arra is kellően felkészülünk, megcsináljuk az alapozást szombatra, hogy ott is jó teljesítménnyel tudjunk előrukkolni – mondta Barczi Dávid.

– A Videoton ellen végre összejött a győzelem. Mennyire volt nehéz dolguk ezen a találkozón?
– A körülmények miatt nem igazán tudott dominálni a futball. Talán a Videotonnak volt több helyzete, de a legutóbbi tétmérkőzéseinken mi voltunk hasonló helyzetben. A lényeg az, hogy sikerült nyerni. Például a Győr elleni bajnokin nekünk volt több lehetőségünk, de kikaptunk. Most végre mellénk állt a szerencse, ami az elmúlt mérkőzéseken nem igazán jellemezte a csapatot. Szervezetten, szívvel-lélekkel játszottunk, ennek is köszönhető a továbbjutás.

– Ha a bajnokságot és a kupát nézzük, akkor október vége óta ez volt az első győzelmük.
– Úgy gondolom, minden elhullajtott pontunk egy hajszálon múlt. A már említett Győr elleni bajnokin is jobbak voltunk az ellenfelünknél, és ha azt vesszük, akkor a székesfehérvári kupameccsen is nyerhettünk volna. Sikeresebb is lehetett volna ez az időszak, ha van egy kis szerencsénk, ami már régen nem volt.

– Az MTK ellen nehéz szezonzáró vár a csapatra. Milyen eredménnyel lennének elégedettek?
– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy sikerrel zárjuk az őszi idényt. Szeretnénk megtartani a harmadik helyünket a tabellán, nem szeretnénk rontani a helyezésünkön a téli szünetre. Több csapat is azonos ponttal áll mellettünk, nyernünk kell, ha biztosan a dobogón akarunk telelni. Ismerjük az MTK stílusát, évek óta ugyanazt a játékot játsszák. A tudásuk alapján semmiképpen nem odavalók, ahol most állnak a bajnokságban. Mi viszont csak magunkkal foglalkozunk. Ez a hétközi siker elég erőt kell, hogy adjon ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni az év utolsó bajnokiját. Úgy állunk hozzá, hogy ez a legfontosabb meccsünk idén, mindenképpen nyerni akarunk.

Olvasói sztorik