NB I

Új arcát mutatta az Újpest

A remekül játszó lilák hazai környezetben 4-2-re verték a Pápát az élvonal 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Újpest FC – Lombard Pápa Termál FC 4-2 (3-2)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Becséri
Újpest: Balajcza – Ngawa (Ligot, 89.), Litauszki, Juanan, Balogh B. – Eninful, Sztaniszavljevics – Simon K., Szuljics, Lázár B. (Szankovics, 67.) – Kabát (Tshibuabua, 88.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics, Rodenbücher, Présinger – Tajthy (Németh M., 70.), Struhar – Orosz M. (Nagy T., a szünetben), Quintero (Eszlátyi, 70.), Arszics – Kenesei K. Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Litauszki (3.), Simon K. (29.), Sztaniszavljevics (43.), Kabát (50.), illetve Kenesei K. (7.), Présinger (31.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmadik percben Kabát Péter szögletét Lázár Bence megcsúsztatta, Litauszki Róbert pedig öt méterről a kapuba lőtte (1-0). Négy perc elteltével egy hosszú, de pontos pápai felívelést Litauszki felfejelt, de a lehulló labdát Kenesei Krisztián kapásból a hálóba lőtte (1-1). A folytatásban sem fogták vissza magukat a csapatok: előbb Szuljics, majd Lázár Bence lövését védte Szűcs Lajos!

A 12. percben Simon Krisztián beadását Kabát pörgette öt méterről a kapu mellé. A 24. percben Balogh Balázs szöglete után Eninful fejelt mellé hat méterről. Három perccel később egy szabadrúgás után Sztaniszavljevics fejesét Szűcs Lajos a gólvonalon állva ütötte ki, ezért többen gólt reklamáltak. A 28. percben egy villámgyors hazai támadás végén Simon Krisztián pörgette a labdát a hálóba, Tóth Gábor már csak beljebb tudta segíteni (2-1).

A 31. percben jött a válasz: Kenesei tökéletes kiugratása után Présinger gyönyörű, magyar pályán ritkán láthatóan szép mozdulattal átpörgette a labdát Balajcza fölött (2-2). A 41. percben Ngawa beadása után Kabát került a földre a tizenhatoson belül, de a bíró szerint nem történt szabálytalanság vele szemben. Két perccel később Eninful távoli bombáját Szűcs szögletre ütötte, majd Litauszki beadását Sztaniszavljevics a kapuba fejelte (3-2). Átlagon felüli első félidő volt, szép gólokkal!

A 48. percben Kabát távoli szabadrúgását Szűcs lábbal védte. Két perccel később Kabát beívelése után Sztaniszavljevics enyhén megcsúsztatta fejjel, ez megzavarta Szűcs Lajos, így a labda a hálóba hullott (4-2). A negyedik gól megfogta az addig remekül küzdő vendégeket, így a nagy rohanás is alábbhagyott. A 68. percben Kenesei lövését Balajcza éppen Arszics elé ütötte, aki a kapufát találta telibe, de a kipattanó labda pont a kapus kezei közé gurult.

A csereként beállt Szankovics a 79. percben kapott egy sárga lapot, egy perccel később mégis súlyosan szabálytalankodott Tóth Gáborral szemben. Érthetetlen, hogy a játékvezető miért nem állította ki. A 84. percben Szuljics pörgetett a kapu mellé.

Új arcát mutatta az Újpest, amely ebben a szezonban még nem játszott ilyen jól, látványosan, taktikusan és lelkesen. A pápaiak a negyedik hazai gólig méltó partnernek bizonyultak.

– A többet kezdeményező, jobban akaró, kevesebbet hibázó csapat tudott vezetéssel fordulni, de a Pápa sem játszott alárendelt szerepet, bár annál a két kapura lövésnél többet nem tudott felmutatni – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. – Továbbra sem tetszik az Újpest négy-három-hármas felállási formája, függetlenül attól, hogy négy gólt rúgtak. Simon Krisztiánban minden megvan, ami egy szélsőnek kell, de Lázár Bencében nem, és nincs klasszikus befejező csatáruk sem, tehát nem értem… Megőrültem, Kabátnak ívelgették fel a labdákat. Nem trendekben kellene gondolkoznia az edzőnek, hanem a meglévő játékosállományhoz kellene igazítania a szerkezetet. Úgy tűnt, a Pápa jobban fejelő játékosokkal rendelkezik, mégis három gólt szereztek a hazaiak rögzített helyzet után. Gólra törően futballoztak, a Pápa pedig szaladt az eredmény után.

Olvasói sztorik