NB I

Nagyon elfáradtak a végére

Radó András nagy dolognak tartja az U21-es válogatott osztrákok elleni, első félidei fordítását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt csütörtöki, albánok elleni 2-0-s kudarcot követően hétfő este Ausztriában sem sikerült nyernie a magyar U21-válogatottnak az Európa-bajnoki selejtezőn. Róth Antal együttesének a 4-2-es vereséggel már a matematikai esélye is elszállt, hogy továbbjusson. A magyar csapat osztrákok elleni első gólját Radó András szerezte. A Haladás támadója a Rangadó.hu megkeresésére az elmúlt napok kudarcaival kapcsolatban elmondta: az Ausztria elleni, első félidei fordítást nagy dolognak tartja, de az albánok ellen csak a győzelem lett volna elfogadható.

– Az albánok elleni meccs sajnos nem úgy jött ki, ahogy terveztük, mindenképp nyerni szerettünk volna – kezdte értékelését Radó András. – Az elején nem sikerült betalálnunk, aztán mentünk előre, hogy gólt szerezzünk, de az albánoknak sikerült találniuk egy gólt. Utána még inkább kitámadtunk, hiszen mennünk kellett az eredmény után. Csak a győzelem lett volna elfogadható számunkra, de miután megkaptuk a második gólt, túl sok időnk már nem maradt, úgyhogy sajnos azt a meccset elrontottuk. Azt gondolom, az osztrákok ellen viszont egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Ausztria szerzett vezetést, de fordítani tudtunk, és szerintem ez nagyon nagy dolog volt, még a szünetben is mi vezettünk. A második félidőben hamar megkaptuk az egyenlítő találatot, ennek ellenére megvoltak a lehetőségeink. Mivel azonban védekezésre voltunk kényszerítve, ezért fejben és erőben is még jobban elfáradtunk, felőrölt minket, hogy inkább a védekezésre koncentráltunk. Az osztrákok jobban bírták erővel a végét, és azt mondom, talán elkerülhető gólokat kaptunk, de ez annak is betudható, hogy a végére tényleg nagyon elfáradt a csapat.

Az U21-válogatott nagyszerűen kezdte a selejtezősorozatot, hiszen Albániában, és hazai pályán Bosznia-Hercegovina ellen is sikerült nyernie. A sikereket azonban négy vereség követte, és Radó úgy érzi, a múlt heti, albán fiaskó pecsételte meg a sorsuk.

– Úgy érzem, az albán meccset rontottuk el nagyon. Ha azt a mérkőzést megnyertük volna, akkor máshogyan is alakulhattak volna a dolgok – magyarázta az NB I-ben már kilenc gólnál járó, 21 éves csatár. – Ettől függetlenül egyáltalán nem volt az egy könnyű összecsapás, hiszen Albánia csapatát sem szabad lebecsülni. Természetesen nyernünk kellett volna, de a többi gárda is megizzadt ellenük, a spanyolok is csak a végén tudtak kétgólos előnyre szert tenni. Az albánok ellen nem lett volna szabad rontani, de úgy gondolom, az osztrákok elleni első félidő nagyon jó produkció volt, hiszen a két gólunkon kívül is voltak helyzeteink. Nem tudom, miért csúszott be ez az albán vereség, mindenki nagyon akarta a sikert.

Róth Antal együttesének még két találkozója hátravan a selejtezősorozatból. Radó azt mondja, annak ellenére is lesz tétjük a meccseknek, hogy a továbbjutási esélyeik már elszálltak.

– Egy év múlva lesz még két meccsünk. Itthon játszunk a spanyolokkal, illetve idegenben mérkőzünk a bosnyákokkal – mondta Radó András. – Igaz, hogy már ki nem juthatunk az Európa-bajnokságra, de mindenképpen lesz tétje az összecsapásoknak. Egyrészt meg kell őriznünk a harmadik helyet a csoportban, hogy a következő korosztálynak átadjuk azt a lehetőséget, hogy a harmadik kalapból sorsolják őket a következő selejtezőkre. Ezek a nemzetközi találkozók komoly meccsek, a spanyolok elleni egy nagyon jó erőfelmérő lehet. Addig még van egy évünk, sok minden fog történni, biztosan mindenki sokat fog fejlődni. Több szempontból is van jelentősége a hátralévő két mérkőzésünknek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik