Hírek

Vezettek, de kikaptak a fiatalok

A magyar U21-válogatott 4-2-es vereséget szenvedett Ausztria ellen, Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

U21 Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport, 5. forduló
Ausztria–Magyarország 4-2 (1-2)
Graz. Játékvezető: Glodjovics (szerb)
Ausztria: Riegler – Farkas P., Neuhold, Spendlhofer, Martschinko – Tschemegg, Offenbacher – Stöger, Zulj, Schaub (Schöpf, 72.) – Gregoritsch (Friesenbichler, 80.). Szövetségi edző: Werner Gregoritsch
Magyarország: Jova – Baráth, Kelemen, Lang, Szolnoki – Kovács I., Szakály A., Vécsei – Kleinheisler (Bese, 67.), Radó, Holman (Ugrai, 60.). Szövetségi edző: Róth Antal
Gólszerzők: Offenbacher (8.), Zulj (54.), Stöger (67.), Friesenbichler (83.), illetve Radó (18.), Holman (26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mérkőzés első perceiben az osztrákok többet birtokolták ugyan a labdát, de a mieink szervezetten védekeztek, nem hagytak területet a házigazdáknak. A nyolcadik percben mégis vezetést szerzett Ausztria: Daniel Offenbach 24 méterről, nagy erővel lőtt a kapu bal oldalába. Tökéletesen eltalált lövés volt (1-0).

A mieink nem estek össze, továbbra is szervezetten fociztak, és a 18. percben sikerült egyenlíteni: egy bedobás után Kovács István a felezővonal közeléből remek ütemben indította a leshatáron kilépő Radót, aki elszakadt a védőitől, higgadtan elhúzta a kapus mellett a labdát, majd tíz méterről az üresen maradt hálóba passzolt (1-1).

A 26. percben már a magyarok vezettek: labdát szereztek a saját tizenhatosuk előterében, gyors passzokkal kihozták a veszélyzónából, majd Kleinheisler László nagyszerűen vette észre Holman Dávidot, aki egy védővel a nyakán kapura tört, és a tizenhatos vonaláról szép mozdulattal emelte át a kifutó kapuson a labdát, pontosan a kapu jobb oldalába (1-2).

A 31. percben az előzőhöz hasonló szituációban Kleinheisler indult meg egyedül a kapu felé, de egy rossz labdaátvétel után kisodródott, és nem tudott kapura fordulni. Egy perccel később Schaub került helyzetbe, már csak Jova Leventével állt szemben, de öt méterről a kapufa mellé emelt. A következő nagy helyzet a magyaroké volt, az első félidőben kiválóan játszó Kovács István cselezte át magát a védőkön, 15 méteres lövését a hazai kapus vetődve szögletre mentette.

A második félidőt az osztrákok kezdték jobban, mezőnyfölényt alakítottak ki, az 54. percben meg is szerezték az egyenlítő gólt: a tizenhatosunk előterében senki sem lépett ki kellően erőszakosan a labdás emberre, a hazai játékosok nyugodtan kipasszolhatták a védelmet, a látványos akció végén Robert Zulj került ziccerbe, és 14 méterről, középről a bal alsó sarokba lőtt (2-2). Az 58. percben Radó előtt adódott óriási lehetőség, de 8 méterről, éles szögből nem vállalta el a lövést, passzát lefülelte egy védő.

A második félidőre több magyar játékos teljesítménye is jelentősen visszaesett, a hazaiak mezőnyben a mieink fölé kerekedtek, és a 67. percben megszerezték a vezetést is: egy magyar szöglet után kontrát indítottak a hazaiak, a középen érkező Kevin Stögerrel senki sem tudta tartani a lépést, a Kaiserslautern támadója megcsinálta magának a lövőhelyzetet, majd 15 méterről a hálóba lőtt (3-2). A 83. percben eldőlt a meccs, egy a védősor mögé beemelt labdát Zulj kanalazott középre, a csereként beállt Friesenbichler pedig közelről az üres kapuba fejelt (4-2).

Győzelmükkel az osztrákok nagy lépést tettek a rájátszás felé, a mieink számára pedig matematikailag is lehetetlenné vált a második hely megszerzése – tudósít az MLSZ honlapja.

– A mérkőzés egyes szakaszaiban bebizonyítottuk, hogy nemzetközi szinten is tudunk eredményesen és jó ritmusban futballozni – mondta a mérkőzés után Róth Antal. – Az első félidőben és a második elején is növelhettük volna az előnyünket, ez azonban nem sikerült, és sajnos kiderült, hogy kilencven percen keresztül képtelenek vagyunk az ezen a szinten elvárt színvonalat és koncentrációt fenntartani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik