Hírek

Otigba hiányzik, Kovács visszatér

Róth Antal kihirdette az albánok és az osztrákok ellen készülő U21-válogatott keretét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az októberi Európa-bajnoki selejtezőkön nem sikerült a pontszerzés a magyar U21-válogatott számára: az osztrákok 2-0-ra, a spanyolok 1-0-ra győzték le együttesünket. November 14-én, a Bozsik-stadionban Albánia ellen javíthatnak fiataljaink, akik négy nappal később Ausztriában lépnek pályára. A Videoton középpályása, Kovács István visszatérhet a csapatba kulcscsonttörése után.

– Mostanra teljesen felépült, már pályára lépett több tétmérkőzésen is – mondta az MLSZ honlapján a kerethirdetést követően Róth Antal. – Nagyon örülünk, hogy ismét a válogatott rendelkezésére állhat, hiszen alapembere ennek a csapatnak. Bekerült a keretbe Nagy Gergő is, aki korábban a biztonsági tartalékok között szerepelt, de most már jó ideje folyamatosan játszik a Honvédban, és egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt.

Otigba Kenneth, a Heerenveen középső védője három selejtezőt végigjátszott, most is meghívást kapott, ám felmentést kért, a két selejtezőre, azzal az indokkal, hogy szeretne minden erejével a klubcsapatában való szereplésére koncentrálni, tehát lemondta a válogatottságot. Róth Antal ugyan nem ért egyet a kéréssel és az indoklással, de tudomásul vette a játékos távolmaradását.

– Az októberi mérkőzések után lépéshátrányba kerültünk a riválisainkkal szemben. Az osztrákok ellen eredményesebb mérkőzésre számítottunk, a hazai vereség után idegenben javítani szeretnénk ahhoz, hogy ledolgozzuk a hátrányt, mert továbbra is a csoport második helyének a megszerzése a célunk. Az előző meccseink komoly tanulságokkal szolgáltak, biztos vagyok benne, hogy a játékosok átérzik a soron következő mérkőzések fontosságát, és ennek megfelelő teljesítményt nyújtanak majd – tette hozzá a válogatott szakvezetője.

Az U21-válogatott kerete

Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Dombó Dávid (Haladás)

Védők: Szolnoki Roland (Videoton), Baráth Botond (Bp. Honvéd), Kelemen Dávid (MTK), Lang Ádám (Győri ETO), Batik Bence (MTK), Poór Patrik (MTK), Tamás Márk (Puskás Akadémia)

Középpályások: Szakály Attila (Haladás),Windecker József (Paks), Nagy Gergő (Bp. Honvéd), Vécsei Bálint (Bp. Honvéd), Adorján Krisztián (Groningen, holland), Holman Dávid (Ferencváros), Kovács István (Videoton), Bese Barnabás (MTK)

Támadók: Vernes Richárd (Bp. Honvéd), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Ugrai Roland (Haladás), Radó András (Haladás), Gyurján Bence (Haladás)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik