Hírek

U21-vereség Spanyolországban

A magyar fiatalok remekül helytálltak, hiszen csak 1-0-ra kaptak ki a címvédő otthonában.

Kapcsolódó cikkek

U21 Európa-bajnoki selejtező
Spanyolország–Magyarország 1-0 (1-0)
Cartagena. Játékvezető: Zelinka (cseh)
Spanyolország: Pacheco – Carvajal, Amat, Saúl, Bernat – Campana, Ó. Torres (Deulofeu, 79.) – Sarabia (Pardo, 63.), Suso, Muniain – Morata (Jesé, 90.). Szövetségi edző: Julen Lopetegui
Magyarország: Jova – Baráth, Lang, Kelemen, Poór – Vécsei, Windecker – Szakály A., Adorján (Radó, 92.), Holman (Vernes, 88.) – Bacsa (Ugrai, 73.). Szövetségi edző: Róth Antal
Gólszerző: Morata (9.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a házigazdák végig nagy mezőnyfölényben játszottak, a mieink taktikus, fegyelmezett játéka kis híján pontot eredményezett.

Ahogyan azt várni lehetett, a spanyolok már a mérkőzés elején mezőnyfölényt harcoltak ki, ami ennél sokkal rosszabb volt, hogy a kilencedik percben megszerezték a vezetést is: Sarabia pontosan ívelt a középen érkező Álvaro Morata fejére, a Real Madrid csatára pedig nem hibázott, hat méterről a léc alá fejelt (1-0) – tudósít az MLSZ honlapja.

A folytatásban nyomasztó labdabirtoklási fölényben játszottak a házigazdák, a magyarok számára a védekezésről szólt a félidő. Ebben a játékelemben viszont jól teljesítettek, nem hagytak területet a támadóknak, így a spanyolok a jelentős labdabirtoklási fölényük ellenére csak egy-két helyzetig jutottak el.

Már az első félidőben is próbáltak kontraakciókat vezetni a mieink, de egy-egy pontatlanság rendre meghiúsította a támadásokat, mielőtt felérttek volna a hazaiak kapujáig. A fordulás után viszont jóval veszélyesebbé váltunk, a második félidő első negyedórájában két-három kecsegtető támadásunk futott a spanyol térfélen, a hatvanadik percben milliméterek választották el a csapatot az egyenlítéstől: Adorján Krisztián egy szép csellel megverte védőjét, 15 méteres lövése után a labda a gólvonalon felszabadítani igyekvő Carvajal lábáról a kapufára, majd onnan a mezőnybe pattant.

A spanyolok továbbra is mezőnyfölényben futballoztak, de igazán komoly helyzetük nem akadt, ez feltétlenül a mieink stabil, fegyelmezett védekezését dicsérte. A hajrához közeledve egyre bátrabban próbáltunk támadni, de az egyenlítő találat nem született meg, a spanyol válogatott 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

– Megakadályozni sajnos nem tudtuk, de nagyon is megnehezítettük a klasszis játékosokból álló spanyol csapat győzelmét – mondta az MLSZ honlapján Róth Antal szövetségi edző. – Pontosan tudtuk, hogy egy ilyen kiváló képességű csapat ellen milyen taktika vezethet eredményre, és ezt végig szem előtt tartva, türelmesen, fegyelmezetten futballoztunk. Sajnálom, hogy helyzeteink egyikéből nem tudtunk eredményesek lenni, pedig közel jártunk a gólszerzéshez.

Róth Antal együttese negyedik Európa-bajnoki selejtezőjén másodszor kapott ki, így maradt a csoport harmadik helyén a százszázalékos spanyolok, illetve az osztrákok mögött. A magyarok ezt megelőzően legyőzték az albánokat és a bosnyákokat, majd múlt csütörtökön kikaptak Ausztriától. A tíz csoportból a győztesek mellett a négy legjobb második jut tovább.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik