Hírek

A fiatalok első veresége

A magyar U21-válogatott 2-0-ra kikapott Ausztriától az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

U21 Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport, 3. forduló
Magyarország–Ausztria 0-2 (0-1)
Győr, 1000 néző. Játékvezető: Sutton (ír)
Magyarország: Jova – Baráth, Otigba, Lang, Szolnoki – Vécsei, Windecker – Kleinheisler (Ugrai, a szünetben), Adorján (Bese, 80.), Holman – Radó (Bacsa, 61.). Szövetségi edző: Róth Antal
Ausztria: Riegler – Farkas, Spendlhofer, Neuhold, Peinsipp – Piesinger, Offenbacher – Schaub (Schloffer, 71.), Zulj, Stöger (Schöpf, 81.) – Gregoritsch (Kainz, 63.). Szövetségi edző: Werner Gregoritsch
Gólszerzők: Schaub (13.), Zulj (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mérkőzés előtt a győri rendezőknek nem sikerült normálisan lejátszaniuk a magyar himnuszt… A mieinktől a sérült Kovács István hiányzott leginkább. A győri stadionban ott volt az osztrák Sturm Graz játékos-megfigyelője, Szabics Imre is.

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, de aztán átvették az irányítást a vendégek, és a 13. percben megszerezték a vezetést: Gregoritsch ziccerét még védte Jova, a kipattanóra azonban Schaub érkezett, és 14 méterről a hálóba lőtt (0-1). A 18. percben Stöger ziccerét védte Jova. Nagyjából huszonöt perc elteltével némileg alábbhagyott az osztrákok nyomása, de a magyarok ettől függetlenül nem tudtak számottevő helyzetet kialakítani.

Aztán jöttek a lehetőségek is: a 34. percben Adorján távoli szabadrúgását Peinsipp kis híján a saját kapujába rúgta. Adorján szöglete után Kleinheisler csúsztatását nagy bravúrral védte Riegler kapus. A játékrész első feléből sok pozitívumot nem lehet felidézni, aztán már egy-egy veszélyesebb magyar próbálkozást is feljegyezhettünk, leginkább rögzített helyzetek után. Összességében stabilabbak voltak az osztrákok, akik fegyelmezetten védekeztek, s ebből veszélyes ellentámadásokat vezettek.

A második etap is osztrák lehetőségekkel kezdődött, az 51. percben Gregoritsch fejesét védte Jova. A folytatásban eseménytelenül teltek a percek, majd Ugrai Roland került helyzetbe, de a vendégkapus kivetődve hárított. A 66. percben Schaub passzát Zulj lőtte a hálóba a magyar védelem vizuális asszisztálása közepette (0-2). A hetvenedik percben Windecker lőtt távolról a kapu fölé. A 85. percben Schloffer került nagy helyzetbe, de addig várt, amíg a visszafutó magyarok szerelni tudták. A legvégén a szépítés összejöhetett volna, de Ugrai elkapkodta a ziccert.

A magyar válogatottnak tehát nem sikerült borítania a papírformát, az erősebb csapatként elkönyvelt Ausztria tulajdonképpen simán, izgalommentesen nyert. A mieink Albánia és Bosznia-Hercegovina legyőzése után elszenvedték első vereségüket.

Olvasói sztorik