Hírek

Erős ellenfél, kevés hibalehetőség

A magyar U21-válogatottunk csütörtökön az osztrák válogatottat fogadja Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar és az osztrák válogatott egyaránt hat ponttal áll a csoportban, de a csütörtöki ellenfél már három találkozón van túl, a mieink viszont csak két meccset játszottak.

A magyar válogatott egy évvel ezelőtt felkészülési meccsen már találkozott az osztrákokkal, akik magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak. Azóta mindkét oldalon sokat változott a keret összetétele, Róth Antal szövetségi edző abban bízik, hogy az elmúlt egy évben sikerült eltüntetni a szóban forgó meccsen tapasztalt jelentős hátrányt.

– El kell ismerni, hogy azon a meccsen nem voltunk pariban az osztrákokkal, semmi esélyünk nem volt a győzelemre – mondta az MLSZ honlapján Róth Antal. – Abban bízom, hogy az elmúlt egy évben közelebb kerültünk csütörtöki ellenfelünkhöz, ideális esetben teljesen el tudtuk tüntetni a két csapat közti különbséget. Az osztrákok akkor teljesen más kerettel álltak ki ellenünk, stílusjegyeiket azonban megőrizték, így hasznos tapasztalatot jelenthet az egy évvel ezelőtti vereség. Nekünk ez volt az utolsó vereségünk, azóta egyetlen meccsen sem kaptunk ki, most szeretnénk visszavágni azért az eredményért, és folytatni az aktuális veretlenségi sorozatot. Elemeztük az összes eddigi tétmeccsüket, elmondható, hogy nem véletlenül kerültek a második kalapba a sorsolás előtt.

Az osztrákok Bosznia-Hercegovinában és Albániában már gyűjtötték be a három pontot a selejtezősorozatban, a spanyoloktól azonban 6-2-re kikaptak hazai pályán. Róth Antal megnézte ez utóbbi mérkőzés felvételét is, és úgy véli, a végeredmény nem tükrözi a meccs képét. Ami a magyar válogatottat illeti: továbbra is jó hír, hogy a kerettagok jelentős része rendszeresen játszik NB I-es klubcsapatában, többen kulcsszereplők voltak hétvégén is, amit jelez, hogy összesen hat „U21-es gól” született az OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

A Magyarország–Ausztria selejtezőt október 10-én, csütörtökön 17 órától rendezik a győri ETO Parkban. A belépés ingyenes, a mérkőzést a Sport1 televízió élőben közvetíti.

Olvasói sztorik