Hírek

Csak nehogy ez is 8-1 legyen…

Hétfő este 14-15 ezer szurkoló előtt játszik a sztárokkal felálló spanyolok ellen a magyar U21-válogatott Cartagenában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az osztrákoktól csütörtökön, hazai pályán elszenvedett 2-0-s vereség után a magyar fiatalokra még nehezebbnek ígérkező összecsapás vár, hiszen hétfőn 22 órakor a címvédő, három meccs után hibátlan teljesítménnyel álló Spanyolország otthonában lépnek pályára Európa-bajnoki selejtezőn.

A csapat szombaton Győrből Bécsbe buszozott, majd repülőre szállt, és Mallorca érintésével érkezett meg a Murcia tartománybeli Cartagenába. A válogatott küldöttség Bécsben találkozott a Barcelonába tartó Kozma Imre atyával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítójával, aki lelkesítő szavakkal engedte útjára az együttest, és elmondta: annál is inkább örül a találkozásnak, mert rendszeresen figyelemmel kíséri az U21-válogatott mérkőzéseit – írja az MLSZ honlapja.

A mieink hétfő este közel telt ház előtt lépnek pályára: az előzetes jegyértékesítés alapján a szervezők 14 ezer szurkolóra számítanak, mert az idei Európa-bajnoki cím, és a selejtezősorozat remek kezdése után óriási az érdeklődés a spanyol fiatalok meccsei iránt.

A jelenlegi spanyol keretben több U21-es Európa-bajnok is szerepel, így a spanyol élvonalban már meghatározó játékosként számon tartott Daniel Carvajal, Iker Muniain, Álvaro Morata vagy Pablo Sarabia. Egyébként a Real Madridban focizó Carbajal és Morata mellett az Evertonban szereplő szélső, Gerard Deulofeu a helyi kedvenc, a városban mindenki e játékosok pályára lépéséről beszélt.

Miután a spanyol szövetség illetékeseinek elmondása alapján a cartagenai pálya talaja nem kifogástalan, így a meccs előestéjén nem a stadionban, hanem a közeli La Manga-i edzőközpontban edzett a magyar csapat. Ez a Norvég Labdarúgó Szövetség tulajdona, és itt tartják a hagyományos téli utánpótlás felkészülési tornákat, amelyre a magyar válogatott is rendszeresen meghívást kap. Az edzésen szinte nyári melegben, 26 fokban gyakoroltak játékosaink. A szakmai stáb minden kerettagra számíthat hétfőn este.

– A spanyol válogatott kiemelkedő képességű csapat, ezt mindenki tudja – mondta az MLSZ honlapján Holman Dávid, a Ferencváros középpályása. – A keretük tagjai az utánpótlás-válogatottak sikereivel és a spanyol bajnokságban is letették a névjegyüket, sztárként kezelik őket saját hazájukban. Éppen ezért nem csak a tizenötezer ember várja izgatottan a holnapi meccset, hanem mi is, én például kimondottan szívesen futballozom jó csapatok ellen. Nagyot kell küzdenünk és hideg fejjel, okosan kell játszanunk. Még az is elképzelhető, hogy – stílusukból adódóan – elől több helyet hagynak nekünk támadóknak, mint a roppant szervezetten, erőszakosan futballozó osztrákok. Minden kis helyzetet meg kell ragadnunk, bízom benne, hogy sikerül többször veszélyeztetni a kapujukat. Egy biztos, mindent megteszünk a jó eredmény érdekében, de erre szükség is lesz, hiszen klassziscsapattal találkozunk, amely erejét jól mutatja, hogy egy hónapja hat gólt szerzett a bennünket legyőző osztrákok ellen.

Olvasói sztorik