Hírek

U21: vereség az albánoktól

A magyar válogatott nem bírt a gyengébbnek gondolt ellenfelével az Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

U21 Európa-bajnoki selejtező, 5. forduló
Magyarország – Albánia 0-2 (0-0)
Bozsik-stadion. Játékvezető: Haszanov (azerbajdzsáni)
Magyarország: Jova – Szolnoki, Kelemen, Lang, Poór – Szakály, Windecker – Kovács I. (Vernes, 83.), Adorján (Kleinheisler, 63.), Ugrai (Bese, 63.) – Radó. Edző: Róth Antal
Albánia: Teqja – Fejzullahu, Prenci, Gjokaj, Kotobelli – Bunjaku (Muriqi, 61.), Shala, Kace, Gino (Batha, 76.)– Kruja (Bardulla, 81.), Shkurtaj. Edző: Skënder Geg
Gólszerzők: Shkurtaj (75.), Shala (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U21-válogatott kétgólos vereséget szenvedett az albán korosztályos csapattól a Bozsik-stadionban rendezett Európa-bajnoki selejtezőn – írja az MLSZ honlapja.

Róth Antal együttese jól kezdte a kvalifikációt, Albániában 2-1-re győzött, majd a bosnyákokat 4-1-re verte. A folytatás már nem sikerült ilyen jóra, októberben Ausztria 2-0-ra győzött Győrben, Spanyolországban pedig 1-0-ra kaptak ki a mieink.

Az albánok elleni, hazai összecsapáson a támadásokért a Kovács István, Adorján Krisztián, Ugrai Roland, Radó András négyes felelt, és annak ellenére, hogy mindannyian sokat voltak játékban a találkozó elején, nehezen boldogultak a vendégek jól szervezett védekezésével.

Az első félórában komolyabb gólveszélyt csak szabadrúgásból tudtak kialakítani, előbb Ugrai Roland járt közel a gólhoz, majd Adorján Krisztián lövését piszkálta ki a jobb felső elől az ellenfél kapusa. A 32. percben Radó a jobb oldalon indult meg a kapu felé, átadása után Adorján lőtt húsz méterről, de az albán kapus vetődve védett.

A 37. percben adódott az első jelentős gólveszély a magyar kapu előtt, Kace húszméteres lökete után a labda alig kerülte el a bal felső sarkot. A szünetig nem született gól, a fordulás után pedig felbátorodtak az albánok, többször is eljutottak a kapunk elé, kiegyenlített lett a meccs. Róth Antal a 63. percben két cserével igyekezett felrázni a csapatot, a keret két legfiatalabb tagja, Kleinheisler László és Bese Barnabás állt be.

Valamelyest aktívabbá vált a válogatott, de az ellenfél tizenhatosa előtt sok volt a pontatlanság, továbbra is akadozott a támadójáték. A 75. percben megszerezte a vezetést Albánia: Shkurtaj kapott labdát a balösszekötő helyén egy hosszú felívelést követően, egy az egyben megverte Szolnoki Rolandot, majd 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A 84. percben tovább növelte előnyét az albán együttes, Bardulla passzolt a tizenhatosunk előterében üresen érkező Shala elé, aki ballal a hálóba csavart (0-2), eldöntve ezzel a három pont sorsát. A hajrában Windecker József előtt adódott a meccs legnagyobb magyar helyzete, de fejesét védte az albán kapus, így sorozatban harmadik tétmérkőzésén maradt pont nélkül a magyar U21-válogatott.

– Ma a futball alapelemeiben nem tudtunk az albánok partnerei lenni – mondta a mérkőzés után Róth Antal. – Nem nyertünk párharcokat védekezésben és támadásban sem, nemzetközi szinten így nem lehet mérkőzést nyerni. A támadózónába feljuttatott labdák nem értek el a játékosokhoz, keveset birtokoltuk a labdát, csapatként nem tudtunk megfelelő teljesítményt nyújtani, ennek egyenes következménye a vereség. Az ilyen nemzetközi meccsek tükröt tartanak a játékosok elé, hogy bizony van hová fejlődniük képességek terén.

A magyar válogatott jövő hétfőn Grazban, az osztrákok ellen folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Olvasói sztorik