NB I

Tanulságos meccsek voltak

Az U21-válogatott a vereségek után hat pontot szerezne, hogy életben tartsa továbbjutási reményeit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U21-válogatott pont nélkül zárta októberi Európa-bajnoki selejtezőit, de óriási különbség volt az osztrákok elleni hazai (0-2), és a spanyolok elleni idegenbeli (0-1) meccs között. Míg a győri összecsapáson nem működött hatékonyan a csapatjáték, és Ausztria megérdemelten nyert, addig a címvédő spanyolok ellen végig fegyelmezetten, taktikusan játszottak a mieink, és annak ellenére, hogy az ellenfél végig jelentős mezőnyfölényben játszott, kevés hiányzott a bravúros pontszerzéshez.

Csütörtökön a csoport utolsó helyén álló albán válogatottat fogadják a magyarok a Bozsik-stadionban, míg hétfőn Grazban, az osztrákok ellen lépnek pályára. Az előzetes keret egy helyen változott a hétvégi bajnoki forduló után, Batik Bence sérülés miatt nem vállalhatja a játékot, helyére a hétvégén a Videotonban győztes gólt szerző Kleinheisler Lászlót hívta be Róth Antal.

A szövetségi edző a következő meccsekről elmondta: a pont nélkül álló albánok már bizonyították, hogy bármelyik csapatnak okozhatnak nehéz perceket, ezért együttese nem követheti el azt a hibát, hogy az osztrákok elleni összecsapást fontosabbnak tekinti a csütörtöki, hazai meccsnél.

– Az albánok eredménysora megtévesztő lehet. Bár öt meccs után pont nélkül állnak a csoportban, szinte minden riválisunk megszenvedett ellenük – mondta az MLSZ honlapján Róth Antal. – Az osztrákok csak egy öngóllal nyertek, a bosnyákok pedig egy büntetőből tudták bevenni a kapujukat, és bizony mi is nehezen győztük le őket idegenben. Kellemetlen stílusú, agresszív focit játszó ellenfél vár ránk csütörtökön, nagy hiba lenne, és könnyen megbosszulhatná magát, ha a legkisebb mértékben is lebecsülnénk az albán válogatottat. Az osztrákok elleni meccs természetesen még nehezebb lesz, de csütörtök estig kizárólag az első mérkőzéssel foglalkozunk. Nagyon sok tanulsága volt az Ausztria elleni hazai, és a spanyolok elleni idegenbeli selejtezőknek, előbbi kapcsán a hibákból tanulhatunk, utóbbit illetően azonban sok pozitívumot is kiemelhettem a játékosoknak az elemzések során. Hat pontot szeretnénk gyűjteni a következő egy hétben, mert továbbra is a második hely megszerzése és a továbbjutás a célunk.

Az albánok elleni, csütörtöki mérkőzésre a Bozsik-stadionban került sor, 17 órától. A belépés díjtalan, a mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti.

Olvasói sztorik