NB I

Motiválta a válogatott meghívó

Kovács István ismét játszhat az U21-csapatban, amely Albániával és Ausztriával mérkőzik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szeptember elején megsérült a Videoton középpályása, Kovács István, akinek a bosnyákok elleni U21-es Európa-bajnoki selejtezőn eltört a kulcscsontja. Másfél hónapot kellett kihagynia, és október közepén térhetett vissza a pályára. Természetesen a válogatott behívó sem maradhatott el, mert a magyar fiatalok fontos mérkőzésre készülnek Albánia ellen hazai pályán, és Ausztria ellen idegenben.

A mieink hétfőn kezdték az edzőtáborozást Telkiben. A Rangadó.hu érdeklődésére Kovács István elmondta, továbbra sem tettek le a továbbjutásról.

– Nagyon szeretek idejárni. Ez a saját korosztályom, és nem idősebbekkel vagyok – kezdte Kovács István. – Kiváló itt a hangulat, több volt szombathelyi csapattársam és barátom is a keret tagja. Mindenkivel nagyon jó a viszonyom. Úgy érzem, ez a keret sikeres, annak ellenére, hogy az utolsó két mérkőzést elvesztettük, de reméljük, hogy a következő kettő sikeres lesz.

A székesfehérváriak játékosa úgy vélekedett, a két mérkőzés teljesen különböző lesz, de álmaik elérése, tehát a továbbjutás érdekében csak a győzelem számít.

– Az albánokat legyőztük idegenben egy nagyon nehéz mérkőzésen, így arra készülünk, hogy hazai pályán sem lesz ellenük sétagalopp. A csapatuk nagy része külföldön futballozik, úgyhogy amit játszanak, az nem a tipikus albán foci – folytatta Kovács. – Az osztrákok ellen pedig egy ki-ki mérkőzés lesz, ami véleményem szerint a csoport második helyéről és a pótselejtezőről fog dönteni. Ezt a két meccset le kell hoznunk győztesen.

Sérülése miatt Kovács István csak a lelátóról nézhette, ahogyan az U21-es csapat hazai pályán 2-0-ra kikapott az osztrákoktól, októberben.

– Kint voltam a mérkőzésen és úgy érzem, hogy a csapat nem az igazi arcát mutatta, ellentétben a spanyolországi meccsel, ahol igaz, hogy kikaptunk, de nagyon jól szerepeltünk. Arra a meccsre lehet alapozni a későbbiekben. Ha most is olyan mentalitással lépünk pályára, akkor biztos vagyok benne, hogy győzelmekkel fogjuk zárni ezt a két találkozót.

A válogatottnak a győzelmek eléréséhez mindenképpen szüksége van egy csúcsformában lévő Kovács Istvánra.

– Úgy érzem, jó formában vagyok. A klubcsapatomban is újra kezdőként számítanak rám a sérülésem után. Sokkal hamarabb tértem vissza, mint terveztem. Az is motivált, hogy itt lehessek a nemzeti csapatban. Azon leszek, hogy bizonyítsam, itt a helyem.

A sérülését a bosnyákok ellen egy csütörtöki napon szedte össze az U21-es csapatban, szeptember 5-én. Sokan úgy gondolták, hogy Bukarestben lenne a helye, a felnőttek között, szeptember 6-án, pénteken…

– Ez az én korosztályom, annak ellenére, hogy már sikerült két alkalommal pályára lépnem a felnőtteknél – magyarázta Kovács István. – A két edző, Egervári Sándor és Róth Antal úgy egyeztek meg, hogy Romániában nem számol velem a kapitány, jobb, ha az U21-csapatnak segítek. Szerencsére sikerült is nyernünk. Utána mentem volna a felnőttek közé az észtek elleni meccsre, de sajnos a sérülésem miatt már nem volt rá lehetőség.

Olvasói sztorik