NB I

Két héttel megelőzi saját magát

Kulcscsonttörése után visszatért a pályára Kovács István, és ez igencsak meglátszott csapata játékán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton 3-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen az élvonal 11. fordulójában. A második félidőben visszatért a pályára Kovács István, aki az elmúlt hetekben kulcscsonttörés miatt hiányzott.

Hogy nem csak a létszámot, hanem a fehérvári csapat játékának minőségét tekintve is nagyon hiányzott, azt ez a meccs tökéletesen megmutatta. Az első félidő olyan színtelen-szagtalanra sikeredett, mint a közelmúltban szinte minden meccs. Aztán a középpályás beállása, az 55. perc után varázsütésre lendületes, lüktető, fantáziadús és eredményes focit játszott a listavezető.

A Puskás FC elleni siker után José Gomes edző azt nyilatkozta, a Kecskemét ellen is a cserék hoztak új lendületet a játékba, és ezúttal is így volt. „A sérüléséből most visszatérő Kokónak is nagy része volt abban, hogy lendületesebben játszottunk a cseréket követően. Nagyon sokszor jól tartotta meg a labdát, jó megoldásai voltak, fontos szerepe volt abban, hogy a második félidőben jól játszottunk, és végül három-nullra nyerni tudtunk” – mondta a Videoton trénere.

A lefújás után Kovács István videóinterjút adott klubja holnapjának, amelyben elmondta, kifejezetten jónak tartotta a második félidőt.

– Győzött a csapat, ez a legfontosabb, az mindegy, hogyan játszottam, azt majd a szakmai stáb eldönti. Ha a jövőben is számít rám, akkor remélhetőleg jól – vélekedett Kovács István. – Az első félidőben mindkét csapat kereste a fogást a másikon. A második félidőben egy kifejezetten jó mérkőzésen sikerült itthon tartanunk a három pontot. A második félidőben a szünetnek, és az edzők taktikai utasításai után sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat a Puskás Akadémiára. Úgy érzem, előtte is megvoltak a lehetőségeink, És örülünk, hogy három gólt is sikerült rúgnunk.

A szombathelyi születésű, 21 éves középpályás arról is beszélt, hogy előrébb tart a teljes felépülésben, ezért térhetett vissza máris a pályára, és a Ferencváros súlyos beteg játékosának is üzent.

– Úgy érzem, ilyen szituációban nem sajnáltathatom magam, ugyanis van olyan sportolótársunk, aki élet és halál között van. Innen is jobbulást Akeemnek. Nem éreztem semmi különöset a mérkőzésen, annak ellenére, hogy két héttel megelőzöm azt az időszakot, amikor be kellett volna szállnom a játékba – mondta Kovács a vidi.hu oldalon.

Olvasói sztorik