Hírek

Kényszerű változások az U21-keretben

Adorján Krisztián, Windecker József és Nagy Gergő sem léphet pályára hétfőn este az osztrákok ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U21-válogatott tagjai vasárnap ebéd után buszra ültek, és elindultak Grazba, a hétfő esti Európa-bajnoki selejtező helyszínére. Róth Antal szövetségi edzőnek az utolsó pillanatban is kényszerű változtatásokat kellett végrehajtania, három játékosa ugyanis nem tudott elutazni a többiekkel.

A vasárnapi edzés után Adorján Krisztián sérültet jelentett (a bokáját fájlalta), Nagy Gergő komolyabb húzódás miatt dőlt ki, Windecker József pedig rosszul érezte magát az edzőtáborban, és orvosi javaslatra nem tarthatott a válogatottal. Windecker nem az első védekező középpályás, aki kiesik, korábban Batik Bence mondta le sérülése miatt a játékot, helyére került be a most szintén megsérülő Nagy Gergő.

Róth Antal a biztonsági tartalékok közé jelölt Patvaros Zsoltot hívta be a csapatba, a kecskeméti középpályás külön utazik a válogatott után, és vasárnap este, Ausztriában csatlakozik az együtteshez. Ugyancsak új ember a keretben a Kisvárda kapusa, Nacsa Péter, aki biztonsági okokból tartott a válogatottal, mert egyelőre kérdéses, hogy a második számú kapus, a kisebb sérüléssel bajlódó Dombó Dávid le tud-e ülni a kispadra hétfőn.

A sok rossz hír mellett azért vannak pozitívumok is: Holman Dávid jelezte, hogy felépült korábbi sérüléséből, és vállalni tudja a játékot Grazban. Ugyancsak ott lehet a kezdőcsapatban Vécsei Bálint, aki az albánok ellen eltiltása miatt nem kaphatott lehetőséget.

A szakmai stáb az utóbbi napokban minden megtett annak érdekében, hogy a játékosok kilábaljanak a csütörtöki váratlan vereség okozta sokkból, és a lehető legjobb mentális állapotban lépjenek pályára Ausztriában. A hétfői ellenfél egyébként múlt csütörtökön felkészülési mérkőzéssel hangolt a mieink elleni találkozóra, és ismét bizonyította, hogy a kontinens élmezőnyéhez tartozik: magabiztosan, 2-0-ra legyőzte a török korosztályos válogatottat – írja az MLSZ honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik