NB I

Gondolkodó, várakozó üzemmódban

Skóciából, Svédországból, Oroszországból és a németektől is keresik László Csabát, de nem szeretne kapkodni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szeptember közepén állt fel a litván válogatott kispadjáról László Csaba. A magyar szakember egy győztes világbajnoki selejtező után, közös megegyezéssel távozott a szövetségi kapitányi posztról. A korábban a Ferencvárosnál, Ugandában, a skót Hearts-nál és Belgiumban is dolgozó erdélyi edző hétköznapjai azonban azóta sem telnek unalmasan.

A Rangadó.hu érdeklődésére László Csaba elmondta, több helyről keresték, de az MLSZ részéről senki, amiből úgy tűnik, nem benne gondolkodnak a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban.

– Megkeresés mindig van, de olyan egyelőre nincs, amire azt tudom mondani, hogy eldöntöttem, és holnap vagy holnapután aláírom a szerződést – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére a 49 éves tréner. – Igazság szerint nem is vagyok olyan helyzetben, hogy holnap el kellene döntenem. A szerződésemet fel tudtam bontani, úgyhogy a munkanélküli edzőkhöz hasonlóan én is csapatot keresek. Ajánlatok és érdeklődések azért vannak, nem mondhatom, hogy egész nap csak üldögélek, és nem történik semmi körülöttem. Természetesen ez jó dolog, de konkrétan még döntöttem el semmit.

László Csaba elmondta, több országból is keresik klubok, valamint nemzeti csapatok élére is vannak ajánlatai.

– Ha olyan országokról akarok beszélni, ahonnan jelenleg is van érdeklődés, akkor Skóciát még mindig az első helyen kell említenem – mesélte az edző, aki annak idején az év legjobb menedzserének is megválasztottak a skótoknál. – Van megkeresés Svédországból, és egy kecsegtető ajánlat Oroszországból, valamint Németországból is. Ezek a dolgok mindig attól függenek, hogy aktuálisan hogyan alakulnak az eredmények. Azért nem is szeretnék semmi konkrétat mondani, mert mindegyik csapatnál van edző, és nem lenne sportszerű arról beszélnem, hogy engem onnan megkerestek. De az érdeklődés megvan, aminek persze örülök. Mondhatjuk, hogy gondolkodó, várakozó üzemmódban vagyok. Az a cél, és abban bízom, hogy amikor az őszi szezon véget ér, akkor a téli szünetre már találok magamnak csapatot. Azért nem azt mondtam, hogy klubot, mert válogatott is szóba jöhet. Van két olyan szövetség, ahonnan érdeklődnek és beszélünk is, és én is az egyik jelölt vagyok. Majd meglátjuk, hogy mi sül ki ezekből.

Az egykor Lothar Matthäus segítőjeként is tevékenykedő szakember számára az a legfontosabb, hogy olyan csapatnál dolgozzon, amely ambiciózus, és ahol van kihívás.

– Annyit jártam a világot, hogy nincs olyan hely, vagy munka, amire azt tudom mondani, hogy csak az jöhet szóba – magyarázta László Csaba. – Természetesen minden edzőnek az az álma, hogy minél jobb bajnokságban dolgozzon, és minél jobb klubcsapatot vagy válogatottat irányítson. Nagyon szeretem a német és az angol futballt, és ha választani lehet, akkor ott vállalnék munkát egy profi csapatnál. Mindig meghallgatom minden csapat ajánlatát. A lényeg számomra, hogy legyen ambíciója az egyesületnek vagy a válogatottnak, akarjon előrelépni, és legyenek kihívások. Lényegében ez érdekel a legjobban.

László Csaba neve több fórumon is felvetődött, mint lehetséges jelölt a magyar szövetségi kapitányi pozícióra, de elárulta, hogy nem történt megkeresés az MLSZ részéről.

– Az utóbbi időben nem beszéltem senkivel az MLSZ-től. Szerintem ott is megvannak a jelöltek. Én csak annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy óriási megtiszteltetés számomra, hogy egyáltalán szóba került a nevem. Én mindig azt mondtam, hogy Magyarországon a Ferencváros és a válogatott mindig prioritást élvez minden szempontból, ezért is nagyon megtisztelő dolog, hogy felvetődött a nevem – mondta a szakember.

Olvasói sztorik