Hírek

László Csaba távozik Litvániából

Már nem a magyar edző a válogatott szövetségi kapitánya. Győztes meccs után, közös megegyezéssel távozott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön elsőként a pl.delfi.lt írta meg, hogy már nem László Csaba a litván válogatott szövetségi kapitánya, mert közös megegyezéssel szerződést bontott a szövetséggel. A döntést a magyar edző azzal magyarázta, hogy nézetkülönbségeik voltak a közös munkáról, a csapat elmúlt két évben elért eredményeiről, és a jövőbeli tervekről.

– Egy kapitánycsere mindig bonyolult és kellemetlen dolog. Azonban a körülmények értékelését követően úgy döntöttünk, hogy változtatnunk kell. Köszönöm László Csaba segítséget a nehéz időkben, és sok sikert kívánok edzői karrierje folytatásához – mondta Julius Kvedaras, a litván szövetég elnöke.

– Ez egy jó megoldás mindkét fél számára. Szeretnék köszönetet mondani a szövetségnek a lehetőségért, hogy a válogatott edzőjeként dolgozhattam. Köszönöm a litván labdarúgó-közösség megértését, a játékosok munkáját és a szurkolók elismerését – mondta László Csaba.

A Ferencváros és a skót Hearts korábbi edzője, Uganda egykori kapitánya 2012-ben lett a litván nemzeti együttes vezetőedzője. Munkássága során 16 hivatalos mérkőzést játszott a balti csapat, kettőt nyert, négyszer döntetlent játszott, és tízszer vesztett.

A 2014-es világbajnokság selejtezőjében a litvánok nyolc meccs után nyolc ponttal a negyedik helyen állnak, legutóbbi meccsüket megnyerték Liechtenstein ellen.

Olvasói sztorik