NB I

Két játékos távozik a Lombardtól

„Nem tudom, milyen jogon teheti meg egy klub, hogy kirakja a játékosait tulajdonképpen az utcára.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tóth Bence és Ivancsics Gellért kikerült a Lombard Pápa játékoskeretéből, a két futballistával hamarosan közös megegyezéssel szerződést bont a klub – mondta Árki Gábor klubmenedzser a veol.hu érdeklődésére.

Hozzátette: egyikük sem tudott alapemberré válni, több játéklehetőségre vágynak, ezért januártól más klubnál képzelik el a jövőjüket. A közös munka folytatása így érthetően egyik félnek sem érdeke, a játékosok a szerződésük felbontása után a télen szabadon kereshetnek új csapatot maguknak.

Egyébként Tóth Bence távozásáról már a nyár folyamán is röppentek fel hírek, míg a július végén Pápára érkező Ivancsics Gellért sem a játékával hívta fel magára a figyelmet: a középpályás szeptember elején büntetést kapott a Lombardtól egy edzésen elkövetett fegyelmezetlensége miatt.

A Rangadó.hu megkeresésére Tóth Bence közölte, hogy néhány napig nem szeretne nyilatkozni az ügyről, menedzsere, Vörösbaranyi József pedig nem vette fel a telefont, ahogyan Ivancsics Gellért sem. Tóth Bálint vezetőedző közölte, hogy ebben az ügyben Árki Gábor nyilatkozik, ő viszont amikor meghallotta, honnan keresik, azt mondta, nem kér belőlünk, és lecsapta a telefont.

Szerencsére volt olyan is, akit meg tudtunk szólaltatni az ügyben: Ivancsics menedzsere, Stijacic Radovan, aki elmondta, ügyfele – aki valójában már nem is az ügyfele – december 31-ig bárhova mehet edzeni, de a pápai gyakorlásoktól el van tiltva.

– Én csak annyit tudok mondani, amennyit nekem Ivancsics Gellért mondott. Nem tudom mire vélni a történteket, és nem tudom, mi történik az ügyfelemmel. Ivancsics Gellért aláírt egy papírt, hogy december végéig szünetelteti az edzések látogatását – mesélte a menedzser, Stijacic Radovan. – Árki Gábor klubmenedzser azt mondta neki, hogy december harmincegyedikéig bárhova mehet edzeni, de a pápai gyakorlásoktól el van tiltva. Kérdeztem Ivancsicsot, mit csinált, vagy mi a gond, mert lehetnek rendkívüli felmondások, de nem tudott semmiről. Tóth Bálint vezetőedző szólt Árki Gábornak, hogy Ivancsics Gellértnek és Tóth Bencének nem kell jönnie a továbbiakban edzeni. Kiállítottak nekik két papírt, Bencének határozatlan időre, Gellértnek pedig december 31-ig, ők ketten pedig aláírták. A játékosok sem tudja az okokat, de nem értem miért írták alá ezt a papírt. Nem tudom, milyen jogon teheti meg egy klub, hogy kirakja a játékosait tulajdonképpen az utcára. Egy profi labdarúgóval ezt nem lehet megcsinálni. Hihetetlen, hogy mik történnek a magyar futballban. Ami még hihetetlenebb számomra, hogy a magyar focisták pedig belemennek ilyen marhaságokba. Ivancsics Gellértnek egy plusz egyéves szerződése van, és bele van írva, hogy milyen feltételekkel lehet azt egyoldalúan felbontani. Fogalmam sincs, hogy mi történhetett, mindenesetre én befejeztem vele az együttműködést.

Olvasói sztorik