NB I

Nem érezte magát lesen

Halmosi Péter úgy gondolja, a tavalyi nyolcadik helynél idén előrébb végezhetnek a szombathelyiek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a Puskás Akadémia együttesét fogadta a Haladás az élvonal nyolcadik fordulójában. A találkozón a hazaiak szereztek vezetést Halmosi Péter révén, a szünet után azonban Lencse László góljával egyenlítettek a vendégek. A 2-1-es végeredményt Radó András állította be, aki higgadtan értékesített egy büntetőt. A szombathelyiek 33 éves középpályása, Halmosi Péter szerint értékes győzelmet arattak. Úgy fogalmazott: örömteli, hogy olyan meccseket is megtanultak megnyerni, amelyeken nem nekik áll a zászló.

– Fontos győzelmet arattunk. Az utóbbi nyolc meccsből hétszer nem kaptunk ki, az első fordulóban szenvedtünk utoljára vereséget – mondta Halmosi a haladasfc.hu érdeklődésére. – Nem volt könnyű győzelem, nem volt sima mérkőzés, de ezt tudtuk előtte is. Azzal nem kell foglalkozni, hogyan, a lényeg, hogy sikerült nyerni. A legfontosabb az, hogy most már jó ideje megtanultunk nyerni az olyan mérkőzéseken, amelyek döntetlen-szagúak, amelyeken nem mindig nekünk áll a zászló. A tavaszt is idesorolnám. Ez óriási dolog, hatalmas fegyvertény, mert nem mindig lehet szép játékkal nyerni. Nem lehet mindig úgy játszani, ahogy mondjuk a Pápa ellen. Hozzáteszem, azt gondolom, hogy a Puskás Akadémia a játékosok egyéni képességei alapján jobb, mint a Lombard, de a felcsútiak még nem álltak össze. Mivel válogatott játékosokról beszélünk, úgyhogy ez egy értékes győzelem volt.

Halmosi vezetőgólja kétes körülmények között született, a Puskás FC játékosai lest reklamáltak. A rutinos középpályás elmondta, a meccsen sem érezte magát lesen, ezt pedig a felvételek is bizonyítják.

– A meccsen abszolút nem éreztem magamat lesen. Nem is a játékvezetőre figyeltem, amikor berúgtam a labdát, hanem Nagy Gabira néztem, hogy jön-e felém – mesélte Halmosi. – Megnéztem a meccs után is a történteket, és úgy érzem, az én bal lábam nem volt előbbre, mint a védő bal lába. A mai lesszabály, amit elemeztek is a televízióban, erről szól. Egy vonalban voltunk, az pedig már nem les, úgyhogy teljesen szabályos gól született, csak akkora lendülettel jöttem, hogy pillanatok alatt lépéselőnybe kerültem, és ezért tűnhetett első blikkre lesnek. Sokszor szoktam kétségbe vonni a játékvezetők ítéleteit, de most végre nehéz szituációban is jól döntöttek a mi javunkra, és ennek nagyon örültem. Még elmondanám, hogy amiért kaptuk a büntetőt, az nem volt jogos tizenegyes, viszont amit nem fújtak be, ott szabálytalanság történt, úgyhogy ugyanott vagyunk.

A harmincötszörös válogatott játékos úgy vélekedett, idén előrébb végezhet a Haladás az elmúlt években megszerzett nyolcadik helynél.

– Tizenhárom pontunk van, és valakinek meg is jegyeztem a meccs után, hogy a Haladásnak volt olyan őszi szezonja, hogy tizenhárom ponttal fordultunk, és a kiesőhelyen voltunk – emlékezett Halmosi. – Most még jó néhány meccsünk van hátra. Lesz még három hazai fellépésünk, amelyeket kötelezően hoznunk kell, és reméljük, hogy idegenben is sikerül még bravúrt elérnünk. A csapat nagyon egységes, én úgy számolgatok, hogy akár huszonöt ponttal is tudnánk fordulni. Ha ez sikerülne, és egy olyan tavaszt tudnánk produkálni, amit az elmúlt években, akkor reménykedhetünk abban, hogy a nyolcadik helynél előrébb végzünk. Ehhez azonban kellenek a nyugodt körülmények, mert a szereplésünk azért jóval a körülményeink felett van. Gondolok itt az edzőpályáinkra, a szereléseinkre, a labdáinkra. Ez sok apróság, de sajnos nincsenek meg… A profi világban ennek meg kéne lennie, ennek ellenére ez a csapat így szerepel. A sérülések eddig szerencsére elkerülnek minket, húzóemberek nem nagyon estek ki a gárdából. Kiállítás egy-kettő már volt, de szerencsére jól tudtuk pótolni a hiányzókat. Eddig jól néz ki az együttes, remélem, hogy a problémák megoldódnak és sérülések továbbra sem hátráltatnak minket.

Olvasói sztorik