NB I

Használták a fejüket

A Haladás 1-1-es döntetlent játszott Kecskeméten, az élvonal ötödik fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0)
Kecskemét, 1500 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Póti, Karan, Varga R. – Nagy P. (Gréczi, 83.), Vukaszovics, Szavics, Bulajics (Patvaros, 57.), Forró (Leo Correira, 76.) – Rajczi. Edző: Bekő Balázs
Haladás: Rózsa – Schimmer (Simon Á., 73.), Devecseri, Guzmics, Bosnjak – Fehér Z., Iszlai (Gyurján, a szünetben) – Nagy G., Radó, Németh M. (Kalász, a szünetben) – Ugrai. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Forró (26.), illetve Fehér Z. (49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A meccs nagy hiányzója a szombathelyiek vezéregyénisége, Halmosi Péter volt, akit az előző fordulóban kiállított a játékvezető, ezért Guzmics Richárd volt a csapatkapitány. A Haladás már csütörtökön útra kelt, és az éjszakát Vecsésen töltötte.

A vendégek kezdeményeztek a meccs elején, nyolc percet kellett várni az első kecskeméti próbálkozásra. Mindkét csapat bátran vállalta a támadásokat, a hazaiak elsősorban távolról kísérleteztek, a szombathelyiek viszont kidolgozott akciókkal jutottak el a tizenhatoson belülre, de mindezt ziccerek nélkül tették. A 14. percben Iszlai Bence sárga lapot kapott, amit a középső ujja segítségével, egyezményes jellel kommentált. Szerencséje, hogy az asszisztens figyelmét elkerülte a produkciója, hiszen könnyen a kiállítás sorsára juthatott volna.

Egy perccel később Antal Botond karaterúgással mentett Radó András elől a tizenhatoson belül. Nem volt kockázatmentes vállalkozás… A 19. percben Iszlai lövését védte a KTE kapusa. A 26. percben némileg váratlanul megszerezte a vezetést a házigazda: Mogyorósi József beadását Forró Gyula szinte akadálytalanul fejelhette a hálóba, mert Rózsa Dániel nagyon rosszul mozdult ki a kapujából (1-0).

A 34. percben Rajczi lövését védte a kapus. Öt perccel később Nagy Patrik lövése Rajczi lába, valamint a kapu előtt is elsuhant. A 41. percben Radó András fejelhetett a tizenegyes-pontról, de nem találta el a kaput.

A 49. percben Radó szabadrúgását Fehér Zoltán fejelte a hálóba (1-1). Érdekesség, hogy ezúttal Antal kapus ugyanolyan rosszul mozdult ki, mint az első gólnál kollégája… Két perccel később Bulajics lövését védte Rózsa. A második félidő elején is a Haladás dominált, s ez az egyenlítő-gól után sem változott. A 67. percben Szavics lövése okozhatott volna komoly veszélyt, de nem találta el jól a labdát. Ebben az időszakban már a hazaiak is próbálkoztak, de nem tudtak ziccerig jutni.

A hetvenedik percben Patvaros esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 79. percben Szavics szabadrúgásába Karan nem tudott belefejelni, ezért a labda az alapvonalon túlra pattogott. A másik kapu előtt Fehér Zoltán került lövőhelyzetbe, de egészen borzasztóan találta el a labdát. A hajrában mindkét együttes a győzelemre játszott, de sok volt a pontatlanság, így maradt a döntetlen, ami azért is igazságos, mert egyik csapat sem érdemelt három pontot.

– Az ötödik percben megmondtam, hogy ez egy ikszes meccs lesz. Pedig bíztam Radó Andrásban, mert számomra nagyon szimpatikus a játéka, és kiemelkedik a magyar mezőnyből, de annyira ölte mindkét csapat a támadófutballt, hogy számottevő helyzet nem tudott kialakulni – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára. – Óriási védelmi hiba és kapushiba előzte meg a két gólt, a kapusok kimozdultak a semmire, aztán megtorpantak. Egyik csapat sem érdemelt győzelmet, bár a Haladás többet birtokolta a labdát, illetve voltak olyan időszakok, amikor a Kecskemét pariban volt a vendégekkel, de egyik fél sem nagyon tudott kibontakozni.

Olvasói sztorik