NB I

Nem könnyű feldolgozni

Koszó Balázs úgy érzi, a negyedik kapott gól után dőlt el a csapat sorsa a Mezőkövesd ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyarányú, 6-2-es vereséget szenvedett a Kecskemét az OTP Bank Liga harmadik fordulójában az újonc Mezőkövesdtől. Az alföldiek már a 27. percben háromgólos hátrányban voltak hazai pályán, ráadásul Póti Krisztián kiállításával emberhátrányba is kerültek.

Csereként a 31. percben lépett pályára Koszó Balázs. A kecskeméti védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem volt könnyű ilyen helyzetben beszállni, de úgy érezte, még ekkor is megvolt a lehetőségük, hogy visszajöjjenek a meccsbe.

– Nehezebb kezelni a négygólos vereséget, mint mondjuk egy null-egyet?
– Nem könnyű feldogozni egy ilyen vereséget – magyarázta Koszó Balázs. – De ugyanúgy túl kell lépni ezen is, mint bármely más sikertelen mérkőzésen. Az elmúlt napokban elemeztük a hibáinkat, megbeszéltük, mit rontottunk el, és most már csak a Diósgyőr elleni bajnokinkra koncentrálunk.

– Leszúrták önöket a szakvezetők a mérkőzés után?
– A csapaton belül természetesen megbeszéltük egymással, hogy miben hibáztunk, de senki nem lett külön kiemelve a találkozó után. Csapatként mentünk ki a pályára, és csapatként szenvedtük el ezt a vereséget.

– Ön csereként lépett pályára null-háromnál. Mennyire volt nehéz felpörögni, felpörgetni a csapattársakat?
– Nem volt könnyű feladat, főleg védőként ilyenkor nincs könnyű dolga az embernek. Hamar fel kellett venni a mérkőzés ritmusát, és úgy éreztem, az első félidő végére sikerült is átvenni az irányítást. Talán vissza is jöhettünk volna a meccsbe, ha a félidő legvégén nem kapunk egy újabb gólt. Az a találat, illetve a második játékrészben elkövetett újabb hibáink megpecsételték a sorsunkat. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen emberhátrányban, illetve volt olyan szakasz, amikor kettős emberhátrányban játszottunk, de hozzátartozik, hogy mi is követtünk el olyan hibákat, amiket még ilyen szituációkban sem szabadna.

– A következő ellenfelük, a Diósgyőr sincs jó passzban.
– Tudjuk, hogy milyen eredményeik vannak, és azt is, hogy jó nevű, ügyes játékosok alkotják a keretüket. Többet tudnak, mint amennyit eddig mutattak a bajnokság során, nem szabad, hogy az eredményeik megzavarjanak bennünket. Nem foglalkozunk azzal sem, hogy két meghatározó játékosuk kikerült a csapatból, hiszen van még több jó labdarúgó a diósgyőri keretben. Nekünk mindig azokra kell figyelnünk, akik ott vannak a pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik