NB I

Az egységben rejlik a KTE ereje

A Kaposvár ellen győztes gólt szerző Forró Gyula a felkészülés elején nem gondolta, hogy ilyen jól elkapják a rajtot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remekül kezdte az OTP Bank Liga új szezonját a Kecskemét együttese. Az alföldiek az első fordulóban hazai pályán verték a tavaszi bronzérmes Bp. Honvéd gárdáját, majd a Kaposvár otthonából hozták el a három pontot, így a tabella harmadik helyéről várják a folytatást. A kecskemétiek győztes gólját múlt szombaton Forró Gyula szerezte, aki a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, az első fordulóban szerencséjük is volt, de a kaposvári győzelem egyértelműen az akarat diadala volt.

– Úgy gondolom, hogy nehéz mérkőzés volt. Igazából jól jöttünk ki az adott szituációkból. Úgy érzem, nagyon akartuk a győzelmet, és megérdemelt a sikerünk – vélekedett Forró Gyula. – A gólom előtt követtem a támadást, amely a jobb oldalon zajlott. Az van megbeszélve, hogy vagy a jobb-, vagy a balhátvéd megy fel az akciókkal, és láttam, hogy Mogyorósi József nem követi a támadást, ezért én mentem fel. Reménykedtem benne, hogy jól beadják a labdát, de végül visszagurítás lett belőle, és akkor már nem is gondoltam, hogy nekem lesz sanszom a gólszerzésre, de szerencsére elém pattant, és sikerül értékesítenem a helyzetet.

A 25 éves védő szerint a kiváló csapategységnek köszönhető, hogy ilyen kiválóan tudták kezdeni a bajnokságot.

– Úgy érzem, minimális mértékben szerencsénk is volt, hiszen a Honvéd az első forduló előtt pont nemzetközi kupameccset játszott, tehát fáradtabban mozgott, az viszont minket dicsér, hogy ezt ki tudtuk használni. A Kaposvár elleni győzelem pedig abszolút az akarat diadala volt. Mindkét találkozón nagyon egységesek voltunk, és ez nagyon fontos, hiszen egy csapatjátékról beszélünk – szögezte le Forró.

Forró azt is hozzátette, hogy azért a felkészülés kezdeti szakaszában még nem gondolta, hogy ilyen jól sikerül számukra a bajnoki nyitány.

– A felkészülés elején nem gondoltam volna, hogy ilyen jól elkapjuk a rajtot – mondta őszintén az alföldiek védője. – Aztán amikor kezdett egyre jobban összeérni a csapat, akkor már lehetett látni, hogy a fejlődés útjára léptünk, és akkor már reménykedtem benne, hogy jól kezdjük a szezont. A játékunk is folyamatosan fejlődik, és az eddigi két meccsen szerintem elég jó benyomást tettünk. Ha ezen az úton tudunk maradni, akkor szerintem szép eredményeket érhetünk el a továbbiakban is.

A Kecskemét a következő fordulóban az újonc Mezőkövesd együttesét fogadja, Forró Gyula azt mondja, az eddigi legnehezebb összecsapás vár rájuk.

– Láttuk a Mezőkövesd mindkét találkozóját, és mindkétszer voltak olyan időszakok, amikor képesek voltak dominálni. Szerintem nagyon jó csapatról van szó, úgyhogy az eddigi legnehezebb összecsapásra készülünk – magyarázta a KTE játékosa.

Olvasói sztorik