NB I

Nem adja olcsón a helyét

A győzelemmel rajtoló KTE kapusa, Németh Viktor öt év után védett újra az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I-ben összesen 52 meccsen állhatott a kapuban, védett Dunaújvárosban, Nyíregyházán és a Videotonban is, aztán az elmúlt hétvégén, öt év után újra élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára a Kecskemét hálóőre, Németh Viktor. A legutóbb a harmadosztályú Budaörsben szereplő játékos ráadásul győztes meccsen tért vissza, hiszen a KTE 3-1-re legyőzte a Honvédot.

A Rangadó.hu érdeklődésére a 36 éves Németh Viktor úgy fogalmazott, szerinte könnyebb az első osztályban védeni, mint alacsonyabb szinten, mert a kapus jobban ki tudja számítani, mi fog következni.

– Nem mondom, hogy szokatlan érzés volt újra az NB I-ben védeni, hiszen ismertem már a környezetet és tudtam, mire számíthatok – kezdte Németh Viktor. – Egy kis lámpaláz, stressz azért volt bennem, de ez nem okozott gondot. A meleg elég kellemetlen volt, bár az is inkább a mezőnyjátékosoknak, ez a hőség nem a kellemes labdarúgó-idő kategóriájába tartozik. Én is elfáradtam…

– Kapusszemszögből miben különbözik az NB I a harmadosztálytól?
– Ezt már nagyon sokat kérdezték tőlem. Lehet, hogy furcsa, de én azt állítom, hogy talán könnyebb az első osztályban védeni, mint alacsonyabb szinten. Magasabb szinten a kapus jobban ki tudja számítani, mi fog következni, könnyebb olvasni a játékot, mint például az NB III-ban, ahol jóval több nem várt szituációt tapasztalhattam. Tény és való, hogy az NB I-ben viszont jobban kell koncentrálni.

– Ehhez képest tavaly Budaörsön volt egy nagyon hosszú sorozata, amikor nem kapott gólt…
– Pontosan nem tudom megmondani, meddig tartott, de volt egy sorozat, amikor majdnem ezer percig nem kaptam gólt, ez tizenegynél több meccset jelent. Szerettem volna Kecskemétre is átmenteni ezt a szériát, de sajnos a Honvéd betalált.

– Antal Botond lassacskán felépül. Segíteni fogja a visszatérését, vagy megküzd a csapatban maradásért?
– Elsősorban segíteni jöttem ide, addig, amíg Botond fel nem épül, hiszen az köztudott, hogy ő az első számú kapusa a csapatnak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy előzékenyen átengedem majd a helyemet, hiszen ez számomra is egy jó lehetőség arra, hogy a kapuban ragadjak. Ez elsősorban a saját teljesítményemen múlik, hiszen szeretnék minél tovább védeni.

Olvasói sztorik