NB I

Idehaza sem megy a bronzérmesnek

A Bp. Honvéd 3-1-re kikapott Kecskeméten az OTP Bank Liga első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 1. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Bp. Honvéd 3-1 (1-0)
Kecskemét, 2500 néző. Játékvezető: Solymosi
KTE: Németh V. – Mogyorósi, Póti, Karan, Forró – Vukaszovics (Patvaros, 84.), Bulajics – Balázs Zs. (Pekár, 58.), Szavics, Leo Correira (Oussou, 69.) – Rajczi. Edző: Bekő Balázs
Bp. Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade – Vernes, Vécsei, Nagy G., Hidi (A. Mancini, 75.) – Holender (Diaby, 67.), Testardi (Kozma, 57.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Bulajics (7.), Leo Correira (67.), Oussou (92.), illetve Vécsei (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kecskeméti részről Antal Botond és Ebala hiányzott sérülés miatt. A kibírhatatlan hőséghez képest élénk iramú játék jellemezte az első perceket, majd a hetedik percben megszerezte a vezetést a KTE: Rajczi Péter passzával a montenegrói középpályásunk, Bulajics kilépett, és éles szögből, Kemenes Szabolcs lábai között a hálóba lőtt (1-0). A folytatás kevés izgalommal és látványossággal szolgált.

A 18. percben Testardi majdnem öngólt vétett, öt perccel később Hidi Patrik lövését védte Németh Viktor. A 33. percben Vécsei Bálint lövését Németh csak kiütni tudta, de Karan felszabadított. Két perccel később Balázs Zsolt lőtt nagy helyzetben a kapu fölé, a másik oldalon pedig Holender fejese suhant el a léc fölött. Az első félidő Leo Correira lövésével ért véget, ami elsuhant a kapufa mellett. A fővárosiak nem találták a játék ritmusát, miután hátrányba kerültek, átvették az irányítást, de számottevő helyzetekig nem jutottak el.

A második felvonás első percei nem hoztak helyzetet, de kemény küzdelem zajlott a középpályán. Az 54. percben Vernes az oldalhálóba tekerte a kispestiek szabadrúgását. A folytatás meglehetősen unalmas játékot hozott, inkább a szívük vitte előre a játékosokat a nagy melegben, kevés igazán kidolgozott akciót láthatunk. A 67. percben aztán a Kecskemét újabb gólt szerzett: Mogyorósi pontos beadását a teljesen üresen hagyott Leo Correira elvetődve a hálóba fejelte (2-0).

A Honvéd nagy erőket mozgósított a szépítés érdekében, de játékosai továbbra sem jelentenek veszélyt, mert rendkívül szervezetten védekeztek a hazaiak. A 82. percben Pekár szabadrúgása a felső lécről pattant ki. A 91. percben Vécsei Bálint húszméteres lövése jóvoltából szépített a Honvéd (2-1), de egy perccel később Szavics passzából Oussou visszaállította a kétgólos különbséget (3-1).

A kispestiek az előző szezont tízmeccses veretlenségi sorozattal zárták, de az új bajnokságot rögtön vereséggel kezdték. Bekő Balázs tehát győzelemmel debütált edzőként az élvonalban a KTE élén. Egy sorozat megtört: ez volt a Kecskemét történetének első győztes idénynyitója. Egy sorozat nem tört meg: a Honvéd továbbra is képtelen nyerni bajnoki meccsen az alföldiek ellen.

– Nem kezdett rosszul a Honvéd, de az első támadásából gólt rúgott a Kecskemét. Ez némi zavart okozott, de később ismét magára talált a Kispest, játszott is, de… Ügyesek a gyerekek, de még nem csapat a csapatunk. Ez a második félidőre is jellemző volt – értékelte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Kispest-Honvéd korábbi edzője. – Az ívelgetések feküdtek a kecskemétieknek, hiszen kifejelték a labdát, elől pedig vezettek három-négy formás támadást, ezekből szinte mindig gól született, sőt Balázs Zsolt révén egy nagy helyzet ki is maradt. Mint a szerbek elleni kupameccsen, ezúttal sem éreztem a csapatjátékot a Honvédnál. Kijöttek a hibák: össze kell szokni, mert a tavaszihoz képest bizony jelentősen változott a csapat. A hátsó stabilitás hiányzik, valamint elől az eredményesség. Leginkább a mögé kerüléseket hiányoltam a széleken, de részemről nincs semmi elkeseredettség. A kecskemétiek labdát szereztek, kivitték a szélekre, és Rajczi, valamint Szavics rutinjára építve megérdemelten nyertek.

Olvasói sztorik