NB I

Nem izgul az újonc

Az élvonal legfiatalabb vezetőedzője, Bekő Balázs a Honvéd ellen debütál az első osztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az új vezetőedző irányításával dolgozta végig a felkészülési időszakot a Kecskeméti TE. Bekő Balázs csapata hét felkészülési mérkőzést játszott az öthetes alapozás alatt, a többi között például a Debrecen és a cseh Sparta Praha ellen.

Az élvonalban hétvégén debütáló szakember a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, bár többen is távoztak a csapattól, nem érzi úgy, hogy gyengült volna a keret. Az élvonalbeli edzői kar legfiatalabb tagja hozzátette, nem izgul a hétvégi, Honvéd elleni mérkőzés miatt, hiszen sikerült kellően feltérképezni az ellenfelet az Európa Liga-selejtezőben.

– Változott az együttes összetétele a nyáron, de nem gondolom, hogy gyengültünk – magyarázta Bekő Balázs. – Előrefelé szerintem erősödött a csapat, az lenne talán a leghelytállóbb kifejezés, hogy átalakult a keret. Nyáron több játékos is érkezett, többen távoztak, de ez a vérfrissítés jót tehet a Kecskemétnek. Nem érzem úgy, hogy rosszabbak lettünk a tavalyi csapathoz képest.

– A Honvéd ellen rajtolnak. Ön Újvidéken már megtekintette soros ellenfelüket, mennyire vár nehéz mérkőzés a Kecskemétre?
– Idegenben is megnéztem a Honvédot, és Budapesten is kimegyek a Vojvodina elleni visszavágóra. Talán nem is kell különösebben magyarázni, hogy milyen játékerőt képvisel az aktuális ellenfelünk. Egy nemzetközi kupában szereplő, masszív, jó csapatról van szó. Arról, hogy mit láttam az első EL-mérkőzésen, illetve mik a konkrét tapasztalataim, most még nem is beszélnék külön, hiszen vasárnap ezen észrevételekre is alapozva lépünk pályára.

– Ez lesz az első tétmérkőzése az élvonalban. Izgul?
– Nem vagyok idegeskedő típus, nincs bennem különösebb feszültség a meccs miatt. Némi izgalom azért talán van, de az edzősködés egy napi szintű munka, a tétmérkőzés pedig ennek egy része, egy dolog a sok tennivaló közül.

Olvasói sztorik