NB I

Legyőzte a KTE a Békéscsabát

Kecskeméti TE – Békéscsabai Előre 2-0 (1-0)
Kecskemét, 1000 néző. V: Brezovai
KTE: Németh V. (Verebélyi) – Mogyorósi (Koszó), Karan (Gyagya), Póti, Forró (Farkas A.) – Vukaszovics (Pekár), Bulajics – Szavics (Nagy P.), Balázs Zs. (Oussou), Leo (Gréczi) – Rajczi (Csillag)
Békéscsaba: Scekic (Póser) – Kalvin (Pantovics), Albert I., Szűcs I. (Horváth T.), Kiprich D. – Juhász Gy., Balog Zs., Lucas (Balogh M.), Tölgyesi (Pozsár) – Leucuta (Király P.), Masquera (Vojkulec)
Gólszerzők: Leo, Oussou

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este a másodosztályú Békéscsaba együttesét látta vendégül az NB I-ben szereplő Kecskemét felkészülési mérkőzésen. A hazaiak utolsó edzőmeccsüket játszották az OTP Bank Liga rajtja előtt, és 2-0-ás győzelemmel hangoltak a nyitányra.

A mérkőzés elején egy ápolás okozott némi izgalmat, Karannak fel is nyílt fejbőre, így kötést kapott. Egy indítás után Balázs előtt adódhatott volna ziccer, ám a labda túl magasra pattant, így Scekics megszerezte azt. Ezúttal is már az ellenfél térfelén letámadott a KTE, ám a békéscsabaiak jól vészelték át ezt – tudósít a kecskemetite.hu.

A 13. percben aztán Leo gondolt egy nagyot, 30 méterről célozta meg a jobb alsót. A labda kitűnően csapódott, Scekics pedig kicsit késve is ért le rá (1-0).

A betömörülő csabai védelem ellen ez a fegyver továbbra is hatásos volt, noha Vukaszovics kísérletét már szögletre tolta a kapus. Közel jártak a hazaiak a második gólhoz, Leo kapáslövése után Rajczi lőtte a kipattanót lesről a kapuba, majd Balázs elöl az utolsó pillanatban mentett Calvin. Az erőszakos labdaszerzések továbbra is megvoltak, ám az utolsó megoldásokba hibák csúsztak még, Szavics centerezése is hajszállal volt hosszabb a kelleténél Balázsnak. Utóbbi egyébként nagyon élt, de a kapu előtt el volt átkozva. Egy Rajczi csúsztatás után egyedül vezethette a labdát, ám csúnyán fölé lőtt tiszta ziccerben. A Békéscsaba először a félidő hajrájában jutott el helyzetig, ám Mogyorósi kétszer is menteni tudott, de Németh is a helyén volt egy élesen középre lőtt beadásnál.

Fordulás után rögtön helyzettel kezdett a Kecskemét, Bulajics ugratta ki Rajczit, aki ballal célozta meg a hosszút, ám Póser védett. A kipattanónál Vukaszovics ismételt, ám szabálytalanság miatt kifelé fújtak már. Rajczi előtt nem sokkal ezután adódott még egy lövőhelyzet, ám pont középre helyezett. Bekő Balázs az utolsó félórához érkezve, elkezdett cserélgetni, ám ezúttal nem kapott mindenki lehetőséget azonnal, folyamatosan szálltak be az újak. Pekár szabadrúgásból veszélyeztetett, labdája a középen helyezkedők, és a jobb kapufa mellett is elszállt azonban. Rajczi és Oussou is szépen játszott össze, a benini támadó azonban hiába tört be szépen, emelését kiütötte Póser. A játék képe annyiban változott, hogy a csabaiak kontrái sokkal pontosabbak lettek, többször tudtak felérni a kapuig, igaz ott elfogyott a tudományuk, főleg Pantovics szervezett jól. A 78. percben Oussou is a kapuba talált Csillag forintos passzából, ám les miatt ezt a találatot sem adták meg.
A 84. percben aztán megint ők ketten játszottak össze, ezúttal befelé cselezgetett, majd ballal a rövid alsóba lőtt Oussu (2-0).

Olvasói sztorik