NB I

Nem tudott javítani a Rákóczi

A Kaposvár hazai pályán 2-1-re kikapott a Kecskeméttől.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 2. forduló
Kaposvári Rákóczi – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-2 (1-2)
Kaposvár, 1500 néző. Játékvezető: Erdős
Kaposvár: Posza – Okuka, Petrache, Zámbó, Jánvári – Balázs B., Addo, Babics – Oláh L. (Bőle, 70.), Markus (Waltner, 66.), Vrucina (Haruna, 66.). Edző: Prukner László
KTE: Németh V. – Mogyorósi, Karan, Póti, Forró – Bulajics, Vukaszovics – Leo Correira (Pekár, 59.), Szavics (Patvaros, 76.), Balázs Zs. (Nagy P., 84.) – Rajczi. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Petrache (21.), illetve Mogyorósi (6.), Forró (32.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyon eltérő előjelekkel várta a két csapat a mérkőzést, hiszen az első fordulóban a kecskemétiek szép győzelmet arattak a Honvéd ellen, a Kaposvár viszont 7-1-re kikapott Debrecenben. A somogyiaktól Pavlovics, Kovács Olivér és Bank István hiányzott. Az alföldiek teljes kerettel készülhettek, korábbi sérültjeik is edzésbe álltak.

A hatodik percben máris megszerezte a vezetést a KTE: Szavics szögletét Mogyorósi József hat méterről bombázta a léc alá (0-1). Az első tíz percben uraltuk a játékot a Kecskemét, amely már ellenféle térfelén kemény letámadást alkalmazott, így a hazaiak nem tudtak kibontakozni. A 13. percben Okuka 14 méteres, lapos lövését Németh Viktor kiütötte. Két perccel később Babics ívelte előre a labdát, Markus hétméteres fejesét szépen védte Németh.

A hazaiak némileg kijöttek a szorításból, főleg hosszú indításokkal és rögzített helyzetekkel próbálkoztak, és a 21. percben egyenlítettek is: Balázs Benjámin beívelését Petrache nyolc méterről fejelte a hálóba (1-1). A 27. percben Jánvári vette célba a kaput középről, 25 méterről, de pattogós lövését Németh Viktor védte. A 32. percben ismét a KTE került előnybe: Leo Correira centerezésére Balázs Zsolt érkezett, az ő lövését Posza Zsolt még kiütötte, de a szemfüles Forró Gyula közelről a kapuba fejelt (1-2).

Kisvártatva majdnem ismét válaszolt a Kaposvár, de Balázs Benjámin a kapufát találta el. Az iramra nem lehetett panasz, mindkét csapat nagyon akart, de a hajrában sok hiba csúszott a játékba.

A szünet után Balázs Benjámin cselezte végig magát a kecskemétiek között, majd Vrucinához passzolt, aki 17 méterről fölé lőtt. Viszonylag élénk játékkal kezdődött a második félidő, mindkét kapu előtt több lehetőség adódott. A kaposváriak nagy elánnal jöttek ki a folytatásra, de jól állták a rohamokat a vendégek, akik kontrákból szintén veszélyesek voltak, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Nagyon beszorult a KTE, a 67. percben Balázs Benjámin lőtt 16 méterről, Némethről kipattant a labda, Waltner ismételt, de a kapus a helyén volt.

A 74. percben Bőle Lukács szerzett labdát, majd 15 méterről lőtt, de Németh szögletre mentett. Egyre több volt a szabálytalanság, a hajrában már nagy feszültség alakult ki a pályán, folyamatos játékról nem igazán lehetett beszélni. A 86. percben kontrát vezetett a Kecskemét, Pekár távolról lőtt, Posza rosszul kapott bele a labdába, de szerencséje volt, mert a kapu fölé pattant.

A második félidőben hiába támadott többet a Rákóczi, az alföldiek meg tudták őrizni az első felvonásban megszerzett előnyüket, és a nyitófordulóhoz hasonlóan most is nyertek, a somogyiak viszont nem tudták kijavítani a debreceni zakót.

– A végeredmény tükrözi a játék képét. Rosszul kezdtük a mérkőzést, a Kecskemét gyorsan gól szerzett, ezért mennünk kellett az eredmény után – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Bank István, a Kaposvári Rákóczi sérült csapatkapitánya. – Sikerült az egyenlítés, de a KTE ismét előnybe került. Az első félidőben más nem is nagyon történt. A második felvonásra úgy jöttünk ki, hogy uraltuk a játékot, a de Kecskemét kontráiban óriási veszély volt, többször is beindultak. Szerencsére megúsztuk újabb kapott gól nélkül, de egyenlítenünk már nem sikerült. Hazai pályán sokkal veszélyesebben kellene futballoznunk. A múlt heti, debreceni súlyos vereségre nem lehet és nem is kell fogni a mostani eredményt. Az már a múlt, nem kell foglalkozni vele, mert ez egy teljesen más mérkőzés volt.

Olvasói sztorik