NB I

A nyeretlen kitömte a veretlent

Nyolc gól és három kiállítás: a Mezőkövesd eseménydús meccsen győzött 6-2-re Kecskeméten.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Mezőkövesd-Zsóry 2-6 (1-4)
Kecskemét, 1500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Póti, Karan, Forró – Bulajics (Patvaros, 31.), Vukaszovics – Leo Correira, Szavics (Koszó, 31.), Balázs Zs. (Pekár, a szünetben) – Rajczi. Edző: Bekő Balázs
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs Cs., Szalai V., Hegedűs D., Gévay – Dobos A. (Petneházi, 51.), Farkas I B., Melczer (Búrány, 85.), Bognár I. – Balajti (Olasz D., 76.), Menougong. Edző: Véber György
Gólszerzők: Rajczi (tizenegyesből 42.), Koszó (55.), illetve Szalai V. (13.), Melczer (tizenegyesből 20.), Balajti (27.), Bognár I. (45+2.), Menougong (70.), Olasz D. (88.)
Kiállítva: Póti (20.), Patvaros (73.), illetve Hegedűs Cs. (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Győztes csapaton változtass! A jelek szerint ezt az elvet vallja Bekő Balázs, az új bajnokságot két sikerrel kezdő Kecskemét vezetőedzője, hiszen Németh Viktor helyett az ujjsérüléséből felépülő Antal Botondot állította a kapuba. A vendégek keretéből Éles Szilárd és Hamar Ádám sérülés miatt hiányzott.

A hetedik percben a védők közül kiugró Rajczi Péter elől Szántai Levente kivetődve mentett. Eleinte a hazaiak akarata érvényesült, de a vendégek kontrái is veszélyesek voltak, Balajti és Menougong folyamatosan leste az alkalmat a megugrásra. A 13. percben megszületett a Mezőkövesd történetének első élvonalbeli gólja: Bognár István távoli szabadrúgása Szalai Vilmos fejéről került a hálóba. Antal Botondot megzavarhatta a kapu elé bemozgó vendégjátékos, ettől függetlenül Bekő Balázs valószínűleg ebben a pillanatban bánta meg a kapuscserét (0-1).

A huszadik percben Bognár újabb szabadrúgását Antal a kapufára tolta, onnan visszapattant, Gévay ismételt, de a labda a tizenhatoson belül helyezkedő Póti Krisztián karjára pattant. Járt a kiállítás és a tizenegyes, amelyet Melczer Vilmos értékesített, tehát az emberhátrány mellett immár kétgólos hátrányban is volt a KTE (0-2). A 27. percben Balajti Ádám nyargalt keresztül az alföldiek védelmén, Bognárhoz passzolt, aki visszaadta neki a labdát, ő pedig Antal Botondot is elfektette, és csak azután gurított a hálóba (0-3).

A 42. percben Rajczi került a földre a tizenhatoson belül, Szalai szorításában, és a bíró ezért is büntetőt adott, amit a sértett értékesített (1-3). A Mezőkövesd rutinosan tartotta a labdát, és amint területe nyílt, gyors támadásokat próbált vezetni. Az emberelőny miatt erre adódott is lehetősége. A félidő hajráját megnyomták a kecskemétiek, mégis a borsodiak lőttek újabb gólt: a hosszabbítás pillanataiban Melczer Vilmos az alapvonalról visszapasszolt Bognár Istvánhoz, aki egy csel után a hálóba lőtt (1-4).

Az 55. percben Pekár szabadrúgása után Koszó Balázs gyötörte a kapuba a labdát. Bár kézzel is hozzáért, a játékvezető megadta a gólt (2-4). Három perccel később Bognár közeli lövése Karan testéről pattant szögletre. A sarokrúgás után Gévay közeli fejesét Antal Botond bravúrral hárította. A 67. percben Petneházi Márk 12 méterről, nagy helyzetből lőhetett, de nem találta el a kaput. A vendégek játszottak mezőnyfölényben, a KTE ellenakciói rendre veszélyesnek bizonyultak. A hetvenedik percben Koszó és Karan sem tudta megállítani Menougongot, aki Antal kapus mellett a hálóba lőtt (2-5).

A 73. percben Patvaros Zsolt megkapta második sárga lapját, tehát kilenc főre fogyatkozott a KTE, a 81. percben pedig vendégoldalról Hegedűs Csabának is villant a piros. A hajrában Bognár István kétszer is veszélyeztetett, de a hazai kapus mindkétszer védett, ám az alföldiek így sem úszták meg a hatodik kapott gólt, ugyanis a 88. percben Olasz Dénes kapott remek kiugratást, a cserecsatár elhúzta a labdát Antal mellett, és a hálóba passzolt (2-6).

A rendkívül eseménydús meccs végül tehát nyolc gólt, három kiállítást, és teljesen megérdemelt mezőkövesdi sikert hozott. A tanulság pedig kecskeméti szempontból az, hogy győztes csapaton inkább ne változtass…

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Nyíregyháza, a Diósgyőr és a Kispest-Honvéd egykori vezetőedzője elemezte:

Mivel egyik csapatnak sem vagyok kiemelkedően a szurkolója, jól szórakoztam. Érdekes meccs volt, és nem csak a sok gól miatt. Azt vettem észre, hogy a kecskeméti játékosok nem százszázalékos állapotban kezdték a mérkőzést, messze álltak a mezőkövesdiektől, nem látszott, hogy teljesen nekifeszültek volna a küzdelemnek, mintha lebecsülték volna ellenfelüket. Márpedig nem lehet levest rotyogó állapotban fogyasztani a levest, csak készen. Ez meg is bosszulta magát, hiszen az első és a második gól könnyen elkerülhető volt. A hazai kapuson látszott a kihagyás, a második félidőben bizonyította, ha jó formában van, képes bravúrokra.

A Mezőkövesd a megszokott, passzolós játékát nyújtotta, az emberelőny kedvezett is a sokpasszos, elmozgó futballnak, tehát saját fegyverével vívhatta a párharcot a vendégcsapat. A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy ezután mindent megtettek, ha ezt az első perctől csinálták volna, nem így alakul az eredmény. Bekő Balázs próbálta cserékkel felrázni a csapatát, és ez eredményre is vezetett, mert a második félidőben kiegyenlítettebbé vált a játék. A KTE szépített, ekkor is élvezetes volt a játék, amolyan „csak lövök és nem töltök” jellegű foci alakult ki. Ez hazai részről érthető volt, de a Mezőkövesd jól kontrázott, így mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A borsodiak ilyen különbséggel is megérdemeltem nyertek.

Ma ennyi volt a különbség a csapatok között, de ha három nap múlva ismét játszanának, bizonyára nagyon szoros eredmény születne, mert egyébként nincs ekkora különbség köztük. A Kecskemét a ragyogó rajtja ellenére elbizonytalanított engem. Vagy játéktudásban nincs annyi a csapatban, amennyit mutatott, vagy mentálisan nem voltak ráhangolódva megfelelően erre a meccsre, ami még nagyobb baj.

Olvasói sztorik