NB I

A továbbjutás volt a lényeg

A Szolnok elleni kupameccsen győztes gólt szerző Balajti Ádám megszerezné a hétvégén csapata első bajnoki pontjait.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén nyáron a DVSC kölcsönjátékosaként Mezőkövesdre került Balajti Ádám. A 22 éves támadó 2010-ben igazolt a hajdúságiakhoz, azóta már szerepelt kölcsönben Újpesten és az MTK együttesében is. Az elmúlt hétvégén a Mezőkövesd éppen a Debrecen otthonában lépett pályára, a fiatal csatár pedig csak a találkozó napján tudta meg, hogy a Loki nem engedi pályára lépni.

– Három-négy órával a meccs előtt tudtam meg, hogy nem játszhatok, úgyhogy nem mondanám, hogy a legsportszerűbb úton zajlott ez az egész – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Balajti. – Egyébként volt már erre példa, de nem tudom, hogy milyen okból kifolyólag. Amikor Újpesten voltam kölcsönben, akkor szóltak egy héttel korábban, amikor az MTK-nál voltam, akkor nem is szóltak, hogy nem játszhatok, és pályára is léptem. Most pedig négy órával a találkozó előtt, de igazából nem is akarok ezzel foglalkozni, elmúlt ez a mérkőzés. Megemésztettem én is és a csapat is, úgyhogy csak előre tekintünk.

A Mezőkövesd szerdán a Szolnok otthonában szerepelt a Magyar Kupa első fordulójában. A borsodiak Balajti góljával nyertek 1-0-ra-

– Nagyon nehéz meccsre számítottunk, és nem is volt egyszerű dolgunk – magyarázta a 22 éves csatár. – Szervezett Szolnok ellen játszottunk. Úgy gondolom, a gólig nehéz feladatunk volt, mert utána még voltak lehetőségeink. Viszonylag későn szereztük a találatunkat, szerettünk volna már az első játékrészben vezetéshez jutni, és eldönteni a meccset. Az a lényeg, hogy továbbjutottunk, mert az első fordulóban mi kaptuk a legnehezebb ellenfelet. Örülünk, hogy sikerrel vettük ezt az akadályt, és most már csak a hétvégi bajnokira koncentrálunk.

A korábbi utánpótlás-válogatott támadó szerint a hétközi kupameccs nem befolyásolja a hétvégi teljesítményüket, hiszen Véber György rotációt alkalmaz, és nem lesznek fáradtak.

– Nem hiszem, hogy kivett belőlünk a hétközi meccs. A mester is próbált rotálni, és úgy cserélgette a játékosokat, hogy azok is szerepet kaptak, akik az első két fordulóban nem játszottak annyit. Nem hinném, hogy ennek valamilyen rossz hatása lenne a hétvégi meccsre. Van két nap regenerálódni, nem hiszem, hogy emiatt hátrányban lennénk – mondta Balajti.

A Mezőkövesd a hétvégén az eddig százszázalékos Kecskemét otthonába látogat. Balajti bízik benne, hogy csapata végre megszerzi első bajnoki pontjait.

– Úgy készülünk, hogy most már szeretnénk megszerezni az első pontunkat, vagy pontjainkat. Az tény, hogy a Kecskemét jobban kezdte a bajnokságot, hiszen két vereség után megyünk hozzájuk, ők pedig kettőt nyertek, ráadásul otthon szerepelnek. Mi úgy megyünk oda, hogy szeretnénk nyerni, és nagyon remélem, hogy pontot szerzünk – szögezte le Balajti.

Olvasói sztorik