NB II

A Szolnoknak csak 90 perc jutott

Balajti Ádám góljával a Mezőkövesd 1-0-ra győzött a Szolnok otthonában a Magyar Kupa első fordulójában, ezzel továbbjutott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a kupanyitányon az NB II-es csapatok általában valamelyik megyei osztályból szoktak ellenfelet kapni, a szolnokiak most belehúztak, hiszen élvonalbeli rivális ellen kellett pályára lépniük szerdán este. Az összecsapást a helyszínen tekintette meg Puhl Sándor, illetve a bajnoki nyitányon Szolnokra látogató Gyirmót szakvezetője, Sisa Tibor is.

A hazaiak mestere, Kis Károly kénytelen volt megszokott alapcsapatából nélkülözni Mile Krisztiánt és Vári Barnabást, akik a legutóbbi sorozatból magukkal hoztak egy-egy eltiltást. Véber György nyolc helyen változtatott a vasárnapi, debreceni kezdőcsapatán, csupán Szalai Vilmos, Bognár István és Olasz Dénes maradt.

A győztes gól a 62. percben esett: Bognár István lefordult a védőjéről, az alapvonalról okosan visszagurított, érkezett Balajti Ádám, s mindenkit megelőzve, az ötös sarkáról úgy lőtt a kapuba, hogy labdája Pokorni Péter kezéről vágódott a hálóba (0-1).

Az első félidő lagymatag játéka után a másodikban már többet forogtak veszélyben a kapuk, ám míg a hazaiak valamennyi lehetőségüket elhibázták, a vendégek egyet kihasználtak helyzeteikből, s ezzel kiharcolták a továbbjutást – tudósít a szoljon.hu.

A Magyar Kupa első fordulójának további találkozóit augusztus 10-11-én rendezik.

Magyar Kupa, 1. forduló

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd-Zsóry 0-1 (0-0)

Szolnok, 800 néző. Játékvezető: Oláh G.

Szolnok: Pokorni – Pintér L., Antal, Grúz, Fritz – Sipeki, Zvara (Rokszin, 71.) – Bohner, Szepessy (Kállai I., a szünetben), B. Tóth – Máté (Lengyel B., a szünetben). Edző: Kis Károly

Mezőkövesd: Horváth T. – Sigér, Gévay, Szalai V., Lakatos – Búrány – Petneházi, Irhás (Melczer, a szünetben), Bognár I. (Bagi, 81.) – Balajti, Olasz D. (Menougong, 77.). Edző: Véber György

Gólszerző: Balajti (62.)

Olvasói sztorik