NB I

Fehér-gól a szürke meccsen

A Haladás 1-1-es döntetlent játszott Újpesten az élvonal hetedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 7. forduló
Újpest FC – Szombathelyi Haladás 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Erdős
Újpest: Balajcza – Ligot, Ngawa, Juanan, Antón – Szuljics (Sztaniszavljevics, 77.), Vasziljevics, Balogh B., Simon K. – Ahjupera, Kabát. Edző: Kozma István, Marc Leliévre
Haladás: Rózsa – Schimmer (Andorka, 63.), Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Simon Á. – Nagy G. (Iszlai, 84.), Németh M. (Gyurján, 55.), Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Vasziljevics (59.), illetve Fehér Z. (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hűvös, esős, lehangoló időjárás ellenére küzdelmes játékkal kezdtek a csapatok, az iramra és a támadószándékra nem lehetett panasz.

A második percben Juanan és Ngawa is hibázott, Radó András a földre került a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, mert a vendégek fiatal csatára lesen volt. A kilencedik percben a gólhelyzetben kilépő Simon Krisztián elől kapta fel a labdát a pályafutása 150. élvonalbeli meccsét játszó Rózsa Dániel.

A hazaiak többet birtokolták a labdát, a vendégek pedig Radó András gyorsaságát próbálták kihasználni, de egyik csapat taktikája sem bizonyult eredményesnek. A szombathelyiek kisvártatva kiszabadultak a szorításból, és többször is veszélyhelyzetet teremtettek az Újpest kapuja előtt. Bármennyire is furcsa, konkrét ziccer egyáltalán nem volt. Az első félidő legvégén Kabát Péter beadását Rózsa kiütötte.

A 47. percben Kabát szabadrúgását védte Rózsa. Két perccel később Simon Krisztián lövése elsüvített keresztbe a kapu előtt. Az 54. percben egy hazai szöglet után Ahjupera fejelt, de a Haladás kapusa vetődve mentett. A következő sarokrúgás után Kabát lőtt az ötös vonaláról, de blokkolták. Az 59. percben ismét egy Kabát-szöglet ívelődött középre, amelyet az őrizetlenül hagyott Vasziljevics a hálóba lőtt (1-0). A szünet után a játék képe alapján nagyon érett az Újpest vezetőgólja…

A 64. percben Balogh Balázs lövését védte Rózsa. Három perccel később Kabát bombázott kapásból, félfordulatból, de a szombathelyiek hálóőre ezt is fogta. A 75. percben Radó lőtt a kapu mellé. A 82. percben Radó beadása után Andorka passzolt Fehér Zoltánhoz, aki közelről a hazai kapuba lőtt (1-1).

Az iramát és színvonalát tekintve is közepes meccs második félidejében az újpestiek közelebb álltak a győzelemhez, de helyzeteik közül csak egyet tudtak értékesíteni, és egy védelmi hiba miatt elvesztettek két pontot a dicséretesen küzdő Haladással szemben.

– Arra számítottam, hogy az utóbbi hetek eredményeit figyelembe véve az Újpest hazai pályán megalkuvás nélküli támadófutballt fog bemutatni, de sajnos nem ezzel szembesültem – értékelt a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára. – A Haladástól sem láttam azt a támadófutballt, amit megszoktam a Radó, Halmosi, Nagy Gábor féle támadószekciótól. Olyan érzésem volt, hogy mindkét csapat tesztelgeti a másik védelmét, hogy melyik hibázik először. Az első félidő helyzet nélkül telt el, és csak a negyvenhatodik percben láthattuk az első kapura lövést. Nehéz bármit mondani… Hogyha hazai pályán csak ilyen futballt képes bemutatni az Újpest, akkor nem csoda, hogy nem tudja visszacsalogatni a híveket a lelátóra. Szerintem a nézőszám most az ezret sem érte el. Játékban mindkét csapat alulmúlta önmagát. A Haladástól lendületes, kapura veszélyes támadófutballt láthattunk eddig, de ezúttal nem. Nem látok a kulisszák mögé, de nehezen képzelem el, hogy ne lenne egy olyan játékos az újpesti kispadon, akit be lehetett volna küldeni a támadójáték erősítésére. A közepesnél jóval alacsonyabb színvonalú mérkőzés volt.

Olvasói sztorik