NB I

Túlórás egyenlítés

A Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a Haladás otthonában az OTP Bank Liga 4. fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Szombathelyi Haladás – DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
Szombathely, 3210 néző. Játékvezető: Fábián
Haladás: Rózsa – Schimmer (Devecseri 69.), Guzmics, Fehér, Bosnjak – Nagy G., Iszlai (Gyurján 75.) – Ugrai (Simon 46.), Németh M., Halmosi – Radó Edző: Artner Tamás.
DVSC: Verpecz – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Nagy Z. (Ferenczi 46.), Zsidai, Se. Bouadla, Szakály – Kulcsár (Brkovics 82.), Volas (Szécsi 77.) Edző: Kondás Elemér.
Gólszerzők: Németh M. (90.) illetve Szakály (tizenegyesből 55.)
Kiállítva: Halmosi (65.) illetve Lázár (79.), Korhut (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este a Debrecen együttesét fogadta hazai pályán a Szombathelyi Haladás csapata az OTP Bank Liga 4. fordulójának zárómeccsén. A hazai pályán bárkire veszélyes vasiak és az eddig százszázalékos hajdúságiak összecsapásán érdekes, izgalmas mérkőzésre volt kilátás.

A jó iramban kezdődő találkozón az első helyzet a vendégek előtt adódott, Kulcsár távoli lövését tolta bravúrral szögletre Rózsa. A 10. percben ismét Kulcsár került helyzetbe, de centikkel pörgetett a kapu mellé. Ezt követően a Haladás vette át a meccs irányítását, Nagy Gábor adott kiváló labdát a baloldalon érkező Halmosinak, akinek a lövését Verpecz védte nagy bravúrral. A 23. percben Radó cselezgetett a tizenhatoson belül, visszagurított Nagy Gábor elé, aki 18 méterről fölé bombázott. A 36. percben a félidő legnagyobb helyzetét hagyta ki Ugrai, a fiatal támadó Németh Máriótól kapott labdát, amit jól tolt el a védője mellett, de a kifutó Verpecz és a kapu mellé pörgetett. Az első játékrészben lüktektő, és kifejezetten élvezetes játékot hozott.

A második félidő elején megint a vendégek legveszélyesebben futballozó játékosa, Kulcsár került helyzetbe, a jobboldalon felfutó Volas centerezett remekül, de a támadó 6 méterről fölé bombázott. Az 55. percben vezetést szerzett a DVSC, Bosnjak kezezése miatt Fábián a büntetőpontra mutatott, a tizenegyest Szakály magabiztosan lőtte a léc alá (0-1).

A 61. percben Halmosi térült-fordult a tizenhatoson belül, majd középre ívelt, Nagy Gábor 6 méteres fejesét pedig hatalmas bravúrra ütötte ki a gólvonalról Verpecz. A 65.percben Halmosi nem hagyta abba a folyamatos reklamálást, a játékvezető pedig felmutatta a második sárgáját, így emberhátrányba kerültek a zöld-fehérek. A 71. percben Korhut robogott el a bal oldalon, a labda a középen felfutó Ferenczi elé került, aki 16 méterről nem sokkal tüzelt mellé. A 79. percben megfogyatkozott a Debrecen, három percen belül kapott két sárgát Lázár Pál. A 90. percben már emberelőnybe kerültek a hazaiak, és a fiatal Németh Márió tizenöt másodperccel a lefújás előtt egyenlített, egy kipattanót bombázott védhetetlenül a kapuba.

Azt hiszem, hogy abban mindenki egyetért, hogy egy élvezhető, nézhető mérkőzést láthattunk – kezdte értékelését Herédi Attila, a Rangadó.hu állandó szakértője. – A Debrecen lehet szomorúbb, hiszen nagyon bosszantó az utolsó pillanatokban pontokat hullajtani. A vendégek hatalmas lehetőséget kaptak Halmosi Péter személyében. Ilyet nem tudom, hogyan engedhet meg magának egy játékos, ostoba módon állíttatta ki magát. Utána Artner Tamás és a Haladás mindent elkövetett, hogy ikszre mentsék az összecsapást. Ez sikerült is a végén kis szerencsével és egy jól eltalált lövéssel, a fiatal Németh Márió nagy szívvel mindent beleadott a lövésbe, ami a csövön kifért. A játékosok remek felfogásán kívül a játékvezető ténykedése is tetszett, hiszen nagy presszió alatt is hibátlanul hozta a meccset, és nem az ő hibája, hogy ki kellett állítania három játékost. Kitérnék egy picit Radó Andrásra is, akit egy kimondottan jó futballistának tartok, de rengeteget dobálja magát. Erről le kéne szoknia, mert ki fogják pécézni, és akkor se fújják majd le, ha tényleg faultolnak ellene. Nehéz Szombathelyen játszani ellenfélként, a szurkolók belehajszolják a játékosokat a győzelembe, ebben az esetben pedig a döntetlenbe – értékelt Herédi Attila.

Olvasói sztorik