NB I

Ismét legyőzték a Puskást

Ezúttal a házigazda Haladás győzött 2-1-re az újonc felcsútiak ellen, az élvonal nyolcadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Szombathelyi Haladás – Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)
Szombathely, 2800 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Devecseri – Németh M. (Kalász, 55.), Simon Á., Nagy G., Iszlai (Bosnjak, 31.), Halmosi (Gyurján, 89.) – Radó. Edző: Artner Tamás
Puskás FC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Farkas N. (Baracskai, 17.) – Gallardo (Haraszti, a szünetben), Tóth II B., Czitkovics (U. Nikolics, 77.), Polonkai, Lencse – Zsolnai. Edző: Benczés Miklós
Gólszerző: Halmosi (10.), Radó (tizenegyesből 71.), illetve Lencse (56.)
Kiállítva: Fehér Z. (83.), illetve Margitics (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendégeknél Tischler Patrik megbetegedett, ezért Zsolnai Róbert került a helyére a kezdőcsapatba.

Haladás-fölénnyel indult a meccs, és az első gólra sem kellett sokat várni. A tízedik percben Nagy Gábor erősen középre lőtte a labdát, amely elment a védők lába között, és mivel Hajdúch is lemaradt róla, az üres kapuba gurult volna, de biztos, ami biztos alapon Halmosi Péter közelről a hálóba pofozta. Más kérdés, hogy a rutinos játékos lesről indult, de a játékvezető ennek ellenére érvényesnek ítélte a találatot.

A 26. percben Fehér Zoltán kezezését hagyta megtorlatlanul a bíró. Két perccel később Hajdúch mentett kivetődve Radó András elől, és ugyanez a jelenet a 31. percben is megismétlődött. Közben Iszlai Bencét lecserélte Artner Tamás, ez pedig olyannyira érzékenyen érintette a játékost, hogy dúlva-fúlva bement az öltözőbe, és úgy becsapta maga mögött az ajtót, hogy még a tévéközvetítésbe is behallatszott.

Az első félidő hajrájában magára talált, és több támadást is vezetett a vendégcsapat, de a kaput nem találta el.

A második felvonást lendületesen kezdte a házigazda, amely Nagy Gábor révén komoly helyzetbe került, de a középpályás végül nem találta el a kaput. Az 56. percben a semmiből egyenlített a Puskás FC: a csereként beállt Haraszti Zsolt pontos passzal szolgálta ki a középen teljesen egydül hagyott Lencse Lászlót, aki szép mozdulattal a hálóba lőtt (1-1).

Megélénkült a játék, mindkét csapat törekedett a gólszerzésre. A 64. percben Schimmer lőtt az oldalhálóba, majd a hetvenedik percben tizenegyest kapott a Haladás! A kapujából kifutó Hajdúch buktatta Radó Andrást, és mivel a sértett magabiztosan értékesítette a büntetőt, ismét a szombathelyiek vezettek (2-1).

Margitics Andor három percen belül két sárga lapot kapott, ezért a 78. percben kiállította a játékvezető. A nyolcvanadik percben Szekeres Adrián buktatta Radót a tizenhatoson belül, de a közelben álló bíró nem ítélt semmit. Három perccel később Fehér Zoltán lebirkózta a kapu felé nyargaló Lencsét, ezért ő is piros lapot kapott. A szabadrúgás után Szekeres közeli lövését védte Rózsa Dániel.

A 86. percben Halmosi megcsinálta magának a helyzetet, de a lövését blokkolták, a labda Radó elé pattant, de a kapus nagyot védett. A 92. percben Polonkai lőtt a kapu fölé.

Eseménydús meccsen győzött a Haladás. A felcsútiak teljesítménye arra utal, hogy hamarosan elmozdulnak a holtpontról, bár az újabb vereséget követően ez nyilván nem vigasztalja őket.

– A játékvezető döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Az első félidőben gyűrték egymást a csapatok, nem volt különösebben szép játék, inkább mezőnyjáték zajlott a pályán, kisebb lehetőségekkel. A Haladás rúgott egy gólt, ami vagy les volt, vagy nem, ebben nem szeretnék állást foglalni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia korábbi edzője. – A második felvonásban a Puskás FC magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, egyenlített, de itt beleszólt a meccsbe a játékvezető, mert a szombathelyiek második gólja előtti eset nem volt tizenegyes, aztán jött a túlságosan szigorú kiállítás is. Nehéz így játszani. Amíg edzősködtem, nem szoktam a játékvezetővel foglalkozni, de az egész mérkőzés folyamán indiszponáltan tevékenykedett, a kisebb és a nagyobb szabálytalanságoknál is. A második félidő alapján erősödött a felcsútiak játéka. Jobb állapotban vannak az érkezett játékosok, Lencse és Czvitkovics, ez látszik a játékukon. Nagyon komoly edzői kihívás lelkileg topon tartani a csapatot. Nehéz feladat, de ismerem Benczés Miklóst, és tudom, hogy meg fogja oldani.

Olvasói sztorik