NB I

Van mit a felszínre hozni

Benczés Miklós nem elégedett az eddigi szerepléssel, amiért csak magukat okolhatják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hét forduló után négy ponttal az élvonal utolsó előtti, 15. helyén áll a Puskás Akadémia FC. Az újonc eddig csupán a sereghajtó Kaposvár ellen tudta begyűjteni a három bajnoki pontot, ezen kívül Pápán játszott döntetlent a nyitófordulóban. A Rangadó.hu megkereste Benczés Miklós vezetőedzőt, aki elmondta, természetesen nincsenek megelégedve az eddigi teljesítményükkel, de azon dolgoznak, hogy el tudják kezdeni a pontgyűjtést.

– Nem szeretnék magyarázkodni, természetesen nem vagyunk elégedettek az eddig szereplésünkkel. Csakis magunkat okolhatjuk azért, hogy így állunk. Azon dolgozunk, hogy minél hamarabb megforduljon ez a széria, és elkezdjük gyűjtögetni a pontokat – szögezte le Benczés.

A nyári átigazolási időszakban több új játékos is érkezett a klubhoz. Tischler Patrik, Czvitkovics Péter, Francisco Gallardo és Lencse László is nagy erősítést jelenthet a csapatnak, de a vezetőedző azt mondja, hogy idő kell még az új labdarúgók beépítéséhez.

– Ez egy hosszabb folyamat, és ennek megfelelően nézünk most ki – folytatta Benczés. – Egyik napról a másikra nem lehet beépíteni az újakat, bármennyire is jó játékosokról van szó. Idő kell ahhoz, hogy összeálljunk. Ha megnézzük, a Mezőkövesd ellen nagyon nagy fölényben játszottunk, mégis kikaptunk. A Diósgyőr ellen, úgy gondolom, nem látszott, hogy mi eggyel kevesebben vagyunk, a játék képe nem mutatta ezt. Egyetlen egy dologgal adósak vagyunk, a gólokkal. Az eredményes támadóbefejezés hiányzik. A lehetőségeink minden meccsen megvannak, mióta megérkeztek az új játékosok, de a helyzetek még rendszerint kimaradnak. Ezen kell változtatnunk.

Mint ismert, a Puskás FC a hazai meccseit nem Felcsúton, hanem Székesfehérváron játssza, ahol rendre kevés néző előtt futballozik, de a szakvezető számára ez sem kifogás.

– Nem szeretnénk emiatt panaszkodni. Nekünk az a dolgunk, hogy alkalmazkodjunk a körülményekhez, mert változtatni nem tudunk rajta. Azon vagyunk, hogy mind az edzői stáb, mind a játékosok kihozzák magukból a legtöbbet, mert csak így tudunk ezen átlendülni.

A Puskás Akadémia a hétvégén a Haladás otthonába látogat. Benczés Miklós szerint az egy pontot is rendkívül nehéz lesz elhozniuk Szombathelyről.

– Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Haladás egy jó csapat, különösen otthon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennének esélyeink – vélekedett az újonc edzője. – Márpedig ha egy kicsi sanszunk is van, azt könyörtelenül ki kell használnunk. Én is tudom, és a játékosok is, hogy még többet kell magukból kihozniuk, de úgy gondolom, van még bennük tartalék, van még mit felszínre hozni, hiszen nem nyújtották azt a száz százalékot, ami kell esetleg a szombathelyi győzelemhez. Bízom benne, hogy sikerül azokat a kis pontatlanságokat kijavítani, amiket elemeztünk is a korábbi meccsek után. Ha ez sikerül, akkor eredményesebbek leszünk, hiszen nagyon kell az eredményes támadójáték ahhoz, hogy a Haladás otthonából akár egy pontot is elhozzunk.

Olvasói sztorik